torsdag 4 januari 2018

Occidental Tucančun Mexico


Tisdag 2 jan
Regnet fullkomligt vräkte ner hela fm! Någon morgonpromenad blev det inte tal om denna dag. Vi packade våra väskor o sen satt vi bara o läste i avvaktan på avfärd mot flygplatsen o vår resa till Mexico.

Vi hade bokat Jetblue mellan Fort Lauderdale o Cancun o att åka med Jetblue kan jag verkligen rekommendera! Planet var visserligen slitet men det var oerhört gott om plats! Breda säten o gott om plats för benen. Väl på planet blev vi dessutom erbjudna att flytta oss till två platser med extra benutrymme där vi dessutom fick hela raden för oss själva! Yes! Resan tog 1 timma o 50 min o vår väldigt smidig.

Eftersom jag är en bekväm människa o eftersom man inte ska ta vilken taco som helst i Mexico så hade jag förbokat en privat taxi. Taxichauffören skulle stå o vänta på oss med en skylt med mitt namn. Så blev det inte😠

Först o främst då tog det lång tid att ta sig genom tullen, det var lååånga köer men inget krångel. Vi var väl ute ca 50 min efter att planet landat. Någon taxi gick dock inte att se. Efter att ha letat efter mitt namn på en skylt o efter att vi sen frågat oss fram, blev vi ställda i en lååååång kö för att vänta på taxin.... Det visade sig att alla andra i kön också hade förbokat o förbetalt! Vilket lurendrejeri! Det var ju bl a det här vi ville undvika! Vi hade dessutom betalt för en privat taxi men efter 50 min väntetid blev vi erbjudna att åka med i en minibuss med ett helt gäng andra. Ville vi vänta på en privat bil skulle det dröja ytterligare 30 min! Vi tog minibussen under protest! Vi hade faktiskt betalt dubbelt så mycket för att få åka säkert i en vanlig bil. Nåväl efter en färd i vådlig fart så blev vi till slut avsläppta på vårt hotell.

Boka ALDRIG transfer via Mozio o Yellowtransfers säger jag bara!

När vi kom fram till vårt hotell, Occidental Tucančun så var det redan mörkt. Vi checkade in på ett rum som var betydligt mer slitet än förväntat men vi ska ju inte tillbringa mer tid där än på natten så det får väl gå an. Omdömena var varierade på Bokning.com men vi fick ett bra mkt pris när vi bokade så man ska kanske inte klaga.

Vi hann med ett par drinkar i baren o hann även med att prova både öl o vin till maten o för att vara all inklusive så höll både drinkar o vin väldigt hög klass o maten var helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!