onsdag 30 maj 2012

Träning o vikt o myter

430348_320425821343763_244753448911001_918618_1027863175_n

Det är INGEN som ska komma o tala om för mig att man går ner i vikt bara genom att träna! Så hårt som jag tränat det senaste året o speciellt då sedan nyår, det har jag inte ens varit i närheten av innan i mitt liv.

Jag tänker HELA tiden på vad jag äter (även som jag givetvis äter för mycket eller misslyckas ibland) o ändå går det så sakta o åt fel håll så fort jag slarvar.

6,8 kg hade jag lyckats kämpa mig ner på 4,5 månad. För två veckor sedan hade vi cykelfest då jag åt o drack utav ALLT plus att jag åt färskpotatis i några dagar. Detta resulterade i en viktuppgång på nästan 2 kg!! 2 f-cking dj-la kilo som dessutom inte vill försvinna igen! 4,1 mil på cykel i lördags, 1 timmas Tabata i måndags, 4,7 mils cykling igår o vågen står helt dj-la still!!

E de rättvist? Ska de va så?

Idag e jag trött o sliten o funderar på meningen med livet. Ska jag verkligen gå på avtackning i kväll med mat o vin? Eller ska jag bara köra hem? Ska man aldrig få koppla av?

Stackars jobbet, idag e jag en gnällig surkärring eller egentligen är jag mest bara uppgiven o ledsen idag. Det känns hopplöst.

Galen

11 kommentarer:

 1. För några år sen var jag på en föreläsning av en dietist som pratade om just olikheterna i våra kroppar. Om man "alltid" ätit två smörgåsar till frukost t.ex. och sen ökar på till tre smörgåsar kan det göra en uppgång på fem kg. på ett år bara den lilla förändringen.
  Två personer kan också äta samma mat en längre tid - den ena går ner i vikt den andra går upp!
  Eftersom jag själv vägt tjugo kilo mer än vad jag gör nu under en stor del av livet och vill inte hamna där igen måste jag hela tiden tänka på vad jag stoppar i mig. Minsta slarv så går det upp på vågen.
  Det är nog ett kvinnligt dilemma som vi får leva med.
  Så tråkigt om du väljer bort det som ska vara kul för att du är orolig för maten som serveras men jag förstår dina tankegångar.
  Ibland blir man bara less!
  Sköt om dig
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina ord o för att du förstår vilken kamp det e, en kamp som jag ska vinna även om de e tufft.

   Kram

   Radera
 2. Jag suckar här hemma också.. inget hjälper. Träning, kost name it. Förr garvade jag åt alla tanter över 40 som sa att viktminskningen blir svårare efter 40.... Men, fan vad rätt, det är ju helt omöjligt! Jag jobbar på TRE j-vla kilon men det är helt kört. Någon har satsat på superlim vill jag lova :-(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja superlim måste de va:) helt sjukt vad de sitter fast!

   Radera
 3. Tack för dina tankar o tack för att du vet vad jag pratar om o inte bara avfärdar det! Det betyder verkligen mycket för mig.

  Jag antar att det bara gäller att kämpa vidare....

  Jag gick på festen, o drack vin...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Välj inte bort det roliga här i livet. Du kämpar på dagligen, och det HAR faktiskt gett resultat..det måste du ju se själv i spegeln.Muskler väger mer än fett, och du har definitivt skaffat dig mer muskler. Du skulle se mig. Jag är "smal", men slapp i skinnet, inte vackert;))
  Du är skitduktig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag valde inte bort det roliga men ibland blir man så missmodig....
   Kram

   Radera
 5. Men goaste du! Vi som närmar oss 50 måste ju också få njuta av livet.Vi vet ju inte hur många år vi har kvar. Vi måste lära oss att acceptera att vi är bra som vi är.
  Det som finns på insidan är så mycket viktigare än hur man ser ut och vilken storlek man har i kläder.

  Att inte leva och njuta av livets goda är inget liv. Varför skulle vi inte unna oss godsaker? Berätta det för mig om du vet? Jag får inte ihop det. Jag tror att det är så att vi måste bejaka livet och det betyder att umgås med människor med god mat och gott vin emellanåt.
  Vi kan äta allt men inte alltid. Så tänker jag.Så länge man lever efter att försöka tänka på vad som går in i munnen från 6-21 på vardagen så kan det väl inte vara så att du inte ska kunna unna dig godsaker på helgerna.

  Jag tror att du är precis lika fin om inte finare än de flesta. Inte beroende på hur du ser ut utan för det du har på insidan.
  Var den du är och unna dig gott ibland. Det är du värd.

  Men jag förstår dig. Men jag försöker lära mig tycka om mig själv som jag är och som jag ser ut. Om andra har problem med det så säger det mer om dom än om mig. Jag är inte mindre bra för att jag har strl 42 i kläder. Det är bara lite mer av mig ;-).

  SVAR:Nej det är verkligen inte så det ska vara. Man måste hinna med livet.

  Klart vi hinner ses i sommar.Det gäller bara att vi planerar det.

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Kära du! Förstår din frustration och visst är det så att en del dagar är precis som du skriver. Tack för att du delar med dig så ärligt och rakt. Jag tror att det kan hjälpa andra som tror att de är ensamma om att känna på ett visst sätt.

  Jag hoppas att dina känslor är tillfälliga och att du snart kan fokusera på det du faktiskt uppnått. Du har gått ner i vikt, du äter hälsosammare (kanske) och du motionerar vilket har många fördelar.

  Ta väl hand om dig! I morgon är en ny dag! Kram Ester

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte vad du kör för diet. Själv kör jag med att ta bort alla mjölkprodukter, endast lite kolhydrater ( bara knäckbröd )och en hel massa grönsaker, frukt , bär, frön och bönor. Lite havregryn till bären och fröna till frukosten och sojamjölk naturell till. Smakar inte så bra första gången men man vänjer sig. Sen gäller det att äta kött, fisk, skaldjur eller vegetariskt alternativ till sallad. Skippa pasta, ris eller potatis. Tänk: hälften av intaget ska vara grönsaker och frukt! Man kan byta ut potatis mot broccoli, blomkål, moröter eller andra rotfrukter. Tex. i ung. Jättegott!Som dressing har man en bas av olja och vinäger blandat med tex senap, pepparrot, curry, sambal eller vad man gillar.

  SvaraRadera
 8. Åh vännen! Jag förstår att du blir uppgiven men försök tänka på allt BRA din kropp får ut av din träning och fokusera mindre på vikten när det känns tungt! Muskler, energi, adrenalin, styrka, ett friskt hjärta och självförtroende - DET vinner du på din träning! Kilona är bara en siffra..precis som vår ålder. Man är inte fetare än man känner sig! ;) Idag kände jag mig jättesmal och tryckte i mig TVÅ Wienerbröd. Tänker INTE väga mig förrän till hösten!

  Kram på dig! Och ja - SJÄLVKLART ska du gå på fest, äta gott och dricka gott. För DET är du värd!

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!