måndag 19 november 2012

Senildement hovdam med huvudvärk som lagar köttfärs i panna med stekt vitkål á la LCHF

Migrän4

Idag är mitt huvud plågsamt igen. Jag vet inte om det är en smygande migrän eller om det är jetlag eller om det helt enkelt är omställningen till strikt LCHF-kost igen. Bra mår jag inte. En konstant hunger och ett illamående och en huvudvärk har plågat mig hela dagen. Kvällens cirkelträning fick stå tillbaka, det gick bara inte. Det grämer mig.

Idag på lunchen stötte jag på en gammal bekant men vem var det?? Hon kom fram o började prata o hå o hej så länge sedan det var….. Det bara snurrade i mitt huvud. Vem e de? Vem e de? Sååå bekant men jag kunde inte placera henne. Jag lät henne prata på o tänkte att poletten trillar väl snart ner. Så frågade hon om vi hade några hästar kvar. Då insåg jag att det var en hästbekant men från vilken tid? Här på Bjäre eller förr i världen i Falkenberg?? Till slut insåg jag att det måste vara från förr och fick fråga vad det nu var hennes dotter hette….Rebecka var det. Ok, då insåg jag att vi har tillbringat HUR mycket tid som helst tillsammans på hästtävlingar förr i tiden. Våra döttrar red i samma lag o hon är jättetrevlig, mamman alltså, också. MEN jag kommer fortfarande inte på vad hon heter….herregud, e man senil eller??? Någon kanske kan upplysa mig??

IMG_20121119_202125

Trots illamående och huvudvärk lyckades jag sno ihop en LCHF-middag idag igen. Receptet hittade jag hos Kostrådgivarna men sen har jag som vanligt modifierat det lite. Köttfärslimpa tar för lång tid i min stressade värld. Det blev köttfärspanna istället. Ingen vidare bild men gott var det.

Köttfärspanna med soltorkade tomater och stekt vitkål

(6-7 portioner)

 • 1 gul lök
 • 6 soltorkade tomater
 • 2 ägg
 • 1,5 dl vispgrädde
 • kinesisk soya
 • 1 kg köttfärs av valfri sort
 • salt och peppar
 • en stor bit vitkål, gärna färsk
 • smör att steka i
 • 1 dl vispgrädde
 • kinesisk soya
 1. Hacka lök och de soltorkade tomaterna fint. Blanda med äggen, vispgrädden och köttfärsen. Krydda med salt och peppar.
 2. Platta ut färsen i en stor stekpanna och bryn och låt sedan puttra tills det är genomstekt efter att man hällt på grädden och soyan. 
 3. Strimla vitkålen och fräs den i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde o lite kinesisk soya och låt det puttra en stund. Smaka av med salt och peppar.
 4. Servera köttfärsen med vitkålen.

12 kommentarer:

 1. Har testat den rätten och den är så god.

  Men du, inte bra att du inte mår bra. Var rädd om dig. Sov mkt.

  KRAM
  /Vuxenmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du men jag kämpar mig nog iväg till jobbet idag igen men tar tåget så jag slipper köra.

   Kram

   Radera
 2. Usch för huvudvärk hoppas det bara är jetlag.

  Att inte veta vem man pratat med är inget roligt :) en person hälsade så glatt så och pratade med mig för flera år sen och jag vet än idag inte vem det var, haha

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det e pinsamt när man inte kommer på det!

   Kram

   Radera
 3. Maten såg ju jättegod ut! Hoppas du mådde bättre efter middan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja vet inte om jag nådde bättre mem VAR faktiskt god :-)

   Radera
 4. Ingrid, kanske det var?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart Ulla!!! Jag hoppades just att du skulle upplysa mig:-) Klart att hon heter Ingrid, tror du att jag e senil eller;-)

   Kram

   Radera
 5. Hoppas att du känner dig bättre snart!

  SvaraRadera
 6. Men Jösses, jag känner ju också Ingrid (Dahlin?) Supertrevlig, rar (och snygg) tjej. Minnen från tiden när våra döttrar red ponny. "Those were the days" :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart det var Ingrid:-) Håller med dig på alla punkter Kicki. Ja visst var det tider när döttrarna red, jag saknar en tiden!

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!