måndag 24 december 2012

Morgonstund har God Jul i mund!

Christmas-Tree-Wallpaper-christmas-8142630-1024-768

God Jul till er alla där ute i cyberrymden! Jag är rädd för att det bara är jag och tomten som är vakna. Det känns som att jag har en helt annan dygnsrytmn än alla andra i hela världen. Min familj tycker nog att jag är tråkig.

NU är jag vaken  sedan en dryg timma tillbaka medans alla andra sover. Min tid är NU! Jag sitter i köket, lyssnar på julmusik, dricker kaffe och skriver av mig inför hela världen.

Igår kväll, liksom alla andra kvällar, satt jag i soffan och sov när klockan passerat 10 och de andra satt vakna kvar. När jag slutligen ramlade i säng vid midnatt satt min man tappert kvar “för att njuta av att kunna vara uppe” som han uttryckte det.

Jag njuter aldrig av att vara uppe på kvällen. Jag finner inget nöje alls i det, jag bara längtar efter sängen. Däremot NU, nu njuter jag av att vara uppe. Nu när det är morgon och jag har en helt orörd dag framför mig. Idag är det julafton. Denna dag med så mycket förväntningar.

Som splittrad och sammansatt familj med många barn har vi försökt att inte skapa allt för många traditioner och “måsten” för att inte barnen ska få dåligt samvete för att de inte hinner vara överallt. Tänk er själva när barnen växer upp och blir vuxna, de har två föräldrar som ska hälsas på, kanske en respektive som också har skilda föräldrar på olika håll som också ska hälsas på. Julen ska förhoppningsvis vara glädjefylld och inte ångestfylld.

Vartannat år är “barnen” här (numera vuxenbarn) vartannat år firar vi en annan dag. Förr var det juldagen men vi har  insett att det är stressigt. Förra året valde vi annandagen. Det var mycket, mycket bättre. Då var ALLA samlade, avstressade och nöjda. Yngsta dottern tyckte t o m att det var den bästa julen. Man kanske alltid skulle fira då?

Många andra har väldigt starkt rotade traditioner som gör att barnen absolut måste vara med. Jag kan både vara avundsjuk på de traditionerna samtidigt som det kan göra mig lite ledsen för det gör oss som är utan starka traditioner till förlorare på sätt o vis. Det finns inget som gör att man MÅSTE vara hos oss.

Förra året åkte vi till Helsingör dagen innan julafton med 4 utav 5 barn och handlade öl o vin “julgodis” . I år var vi hos mina föräldrar och åt julmat med 4 utav 5 barn (inte samma uppsättning:-). Nja, jag uppskattar nog faktiskt variationen och friheten att kunna göra som man vill utan några måsten.

Idag ska vi äta gemensam julfrukost kl 9 (jag har redan fuskat med en skinkskiva och en kopp kaffe eftersom jag inte är som de andra:-). Sen blir det ett besök hos mina svärföräldrar som bor ett par hundra meter bort och sedan blir det julmiddag mitt på dagen här hemma med, återigen 4 utav 5 barn men inte samma som igår. Hänger ni med;-)

Drömmen om en vit jul kom på skam. All snö som föll i går har idag regnat bort. Jag klagar aldrig när snön försvinner men den kunde faktiskt fått ligga kvar över denna dagen!

God Jul igen till er alla där ute, med eller utan starka traditioner!

.facebook_1924492940

3 kommentarer:

 1. Min morgonstund har halsfluss i mun.....
  God Jul på dig och din familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du verkar var utrustad med otur för tillfället....det ogillas! Hoppas du får en bra jul ändå och att du kryar på dig under dagen.

   Kram

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!