onsdag 19 december 2012

Så mycket skitsnack så jag spyr galla

till-eftertanke-skitsnack3

Idag kan jag bara inte låta bli at spy galla över alla människor som snackar skit om varandra hela tiden. Är det inte det ena så är det det andra. De som är bäst på att snacka skit om varandra är faktiskt kvinnor!

Jag har tidigare i mitt liv alltid jobbat i privata verksamheter men de senaste 9 åren har jag jobbat inom kommunal verksamhet. Vilken skillnad på arbetsklimat säger jag bara!! Jag har jobbat på 2 olika kommuner och det har varit lika illa på båda, till och från, inte alltid men allt som oftast.

Det finns alltid en liten klick människor, mestadels kvinnor, som är missnöjda med allt och alla. De kan liksom aldrig bli nöjda oavsett vad som händer. Alla förändringar är av ondo. Även om de är missnöjda med hur det är just nu, så vill de ändå inte att något förändras. När något förändras, p g a att chefen eller någon annan tror att det är till det bättre, så börjar skitsnacket gå igen. Jag blir helt matt! Det finns de som bryter sig ut och väljer en annan väg, dem beundrar jag, synd att inte fler väljer samma väg!

Jag och en kollega reflekterade över detta idag. Min kollega har också jobbat privat i hela sitt liv tidigare liv. Vi kom fram till det att i det privata näringslivet hade aldrig de där gnällspikarna fått vara kvar. De hade åkt ut med huvudet först, speciellt om de hade kritiserat chefen. De hade inte blivit långvariga, en liten omorganisation o sen övertalighet – UT!

Varför får man bete sig hur som helst i den kommunala världen? Eller får man verkligen det? Är inte människor lika värda där? Ska man inte visa varandra respekt genom att inte snacka skit bakom ryggen? Sitter man verkligen så säkert när man jobbar kommunalt att man kan få lov att bete sig hur som helst? Jag bara undrar.

Jag älskar mitt jobb och min arbetsplats och har en helt fantastisk chef men IBLAND, inte alltid, men ibland så blir jag SÅÅÅ trött på en liten klick utav de andra. Synd säger jag bara, synd.

Idag har varit en riktigt “shitty” dag MEN min dotter har kommit hem från Australien och jag har pratat med henne och är glad för det. Min andra dotter ville äta lunch med sin mamma men jag kunde inte för jag skulle äta julmat på jobbet, det har jag dåligt samvete för. Hoppas att hon kan imorgon istället. Jag saknar dem båda, och min son men snart är det jul o alla är hemma en stund.

skitsnack2

5 kommentarer:

 1. Jag som alltid har jobbat ihop med män har varit lyckligt förskonad från sånt.

  Men inte ska du ha dåligt samvete.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja män är bättre att jobba ihop med, definitivt!

   Nä jag ska inte ha dåligt samvete o vi ska äta lunch imorgon istället:-)

   Kram

   Radera
 2. Jeg har også arbejdet med kvinder og kan jo bare give dig ret. Det kan være uudholdeligt. De sidste år jeg arbejdede ude, var det med mænd i shipping og flyttebranchen og det var mine bedste år af mit ude-arbejdsliv :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja varför är det så?? Jag har tidigare jobbat bland mest män, det var mycket lättare:-)

   Radera
 3. Jag håller med dig...så mkt skitsnack!
  Men precis som Ann-Sofie så jobbar jag med män så jag har sluppit ifrån skitsnack senaste åren, nu har jag dock fått en kvinnlig kollega och tycker det är riktigt skoj! :D

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!