tisdag 15 januari 2013

Det bor en liten hemmafru i mig

PhotoGrid_1358256499479_Anne_Cornered

Jag tror det bor en liten hemmafru långt inne i mig. Jag trivs så väldans bra en dag som den här när jag bara får vara hemma. När den akuta ögonsmärtan försvunnit idag så ställde jag mig på crosstrainern. Äntligen ett träningspass! Det första på en dryg vecka o för första gången fick jag prova min nya pulsklocka. MEN jag glömde den nästan! Först körde jag 10 minuter innan jag kom på att jag hade en ny klocka. Då var jag tvungen att pausa och gå o hämta den, tekniknörden, kan inte träna utan klocka. Om jag är nöjd? Ja, det är jag. En Polar FT7, precis lagom för mina behov tror jag. Träningen blir onekligen lite roligare med pulsklocka, det bara är så.

Plockat o pysslat o röjt. I lugn o ro har jag vandrat omkring och fått ordning på saker och ting. En dag i veckan ledigt hade varit sååå lyxigt och så underbart för välbefinnandet. Jag tror jag ska börja jobba mer för att kunna vara ledig mer….fattar ni hur jag menar? Eftersom jag har flextid så kan jag ju jobba in tid så jag kan TA mig tid, tid att ta ut en hel flexdag allt då och då. Jag tror jag hade mått bra av det.

Mitt nyårslöfte till mig själv är att stressa mindre. Jag måste lära mig att ta mig tid, ta mig tid för mig själv. Tid att hinna göra det jag vill. Tid att läsa, tid att titta på film, tid att koppla av. Inte bara stressa runt med en massa måsten.

Kulturpoäng är också något jag tänker samla på. Jag fastnade för det när Henrik Johnsson pratade om det på Mix Megapol, att han samlade på kulturpoäng. Si o så många poäng för en bok, en film tv, en film på bio, en konsert, en musikal etc. I min värld ger en bok, en film på tv 2 poäng, en hel säsong av en tv-serie eller en film på bio ger 5 poäng, konsert, musikal, teater etc ger 10 poäng. På 15 dagar har jag bara lyckats samla ihop 10 poäng. Hur många det blir på ett år har jag ingen aning om. Man kanske ska nöja sig med 100 poäng? Ska fundera på det.

14 kommentarer:

  1. Att samla kulturpoäng var en rolig idé :) Tur att du kom ihåg pulsklockan för när man väl har en så vill man ju verkligen roa sig med att ha full koll på förbränningen :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är klart att man vill:-) Jag r en riktig statistik-nörd...
      Kram

      Radera
  2. Jag vill också ha en pulsklocka! Ska önska mig en. Det blir faktiskt lite roligare:-)

    Räknas Stockholmsresa som kultur:-)??
    Lite lär det nog bli i alla fall!

    Kram Cecce

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det måste du önska dig, det är faktiskt riktigt kul att ha.

      Stockholmsbesöket som sådant, kanske inte:-) men du kaske går på något muséum eller så, det borde ju räknas?

      Kram

      Radera
  3. Men en pulsklocka får mig inte att vilja.. suck.. vad ska jag göra??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du det är aldrig försent! Jag började träna när jag var typ, 48....så du har lång tid kvar. Det kommer kanske:-)

      Radera
  4. Va kul att du trivs med din pulsklocka! jag har en enklare Polar variant, men nu blir det mer appar på Iphonen som hjälper mej runt i spåret :).
    Och visst är det skönt med egen tid, och så kul mer kultur poäng, kanske man ska?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Appar i telefonen har man ju också....jag vill ha allt:-) o behöver lite prylar för att tycka det är kul.

      Ja samla kulturpoäng kan väl aldrig vara fel?

      Radera
  5. Haha. Nörd! ;-))

    Men du....samla kulturpoäng...blir det inte ytterligare ett stressmoment i ditt liv?? Ta dan som den kommer istället. Njut!

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ja, jag vet, jag e en nörd:-)

      Meningen med att samla kulturpoäng är ju att man ska få saker o ting att bli av. Vi är så dåliga på det. Bara snackar om att gå bio men sen så orkar vi inte. Hoppas detta kan pusha en lite.

      Kram

      Radera
  6. Tänkte precis som Lisa, jag blev nästan stressad bara av att läsa det :-) Låter perfekt med en dag i veckan ledig däremot!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blir ju samma svar som till Lisa. En dag ledig i veckan hade varit underbart!

      Radera
  7. Åhhh, jag vill också ha en träningsmaskin!! Har kollat på både crosstrainer och löpband. Och sen blev det en kamera.......Så tokigt det kan bli! Längtar tills februari då jag får lov att börja springa igen.
    Kram
    Rebecca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är väldigt bra att ha. Det finns liksom ingen ursäkt för att inte träna då.

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!