tisdag 1 januari 2013

Med full fart in i det nya året–Gott nytt år!

Nyårsdukning, silver, festligt, glitter, hattar

Ett nytt år är här. 2013, ett oskrivet blad i våra liv. Ett år då vi kommer att fylla år med en nolla sist, både jag och min man. Ett år fyllt med nya möjligheter.

Nyårsmiddag, rödvin, festligt, supé

2012 avslutades på ett fantastiskt trevligt sätt med mycket god mat och i goda vänners sällskap. Räksoppa, fläskfilé, hallonmousse, gott vin och mycket mer.

Hallonmousse, dessert, hallon, festligt

Detta var även året och dagen då jag för första gången i mitt liv deltog i ett Sylvesterlopp. Ett lopp i det lilla formatet, ca 60 deltagare, 5 eller 10 kilometer. Dagen inleddes med regn, regn, regn. 26 mm var utlovat under dagen men när loppet startade så höll det upp.

IMG_20121231_082741

Att jag skulle komma sist, det var jag helt inställd på. Jag är ingen löpare även om jag är ute och försöker titt som tätt. Att jag skulle orka jogga 5 km utan att gå var inte att tänka på. Det blev som jag visste att det skulle bli. Jag kom sist, idag var inte andningen med mig igen. Nu var det återigen tungt, tungt, tungt. Nu koncentrerade jag mig istället på att hålla undan för dem som sprang 1 mil, 2 varv, de skulle inte få varva mig. Det gjorde de inte! Mitt mål var uppnått och jag tog mig runt.

Sylvesterlopp, Fastarpz runners, tvååker

Hela rundan var en nostalgitripp. Tillbaka i mina gamla trakter. Där joggade jag förbi min gamla skola, min gympa-sal o där, där bodde Helena och där red vi på hennes hästar. Doktor Johnssons mottagning, kyrkan där jag konfirmerades, huset där jag bodde för 25 år sedan, husen där sonens kompisar bodde, huset där Marie bodde, gården där Kina bodde, korvkiosken, Medborgarhuset, ja allt. Allt så välbekant men ändå så annorlunda.

Ja 2012 slutade så bra och 2013 har inletts med en stor trötthet. Precis som det ska vara en nyårsdag. Imorgon efter ännu en natts sömn ska vi nog vara på banan igen och sömnbristen ska vara åtgärdad.

GOTT NYTT ÅR till alla mina vänner!!!

Kramar till er alla!

4 kommentarer:

  1. Starkt av dig att delta i Sylvesterloppet! Tiden är inte alltid det viktigaste.

    Svar: Räksoppa är också gott! Jag älskar skaldjur!
    GOTT NYTT ÅR!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja räksoppa eller kräftsoppa, det går bra vilket som. Jättegott i alla fall!

      Gott nytt år till dig med!

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!