lördag 28 september 2013

Den godaste LCHF-pajen

Äppelpaj LCHF

Idag har jag absolut hittat det godaste LCHF-receptet på äppelpaj! En paj helt utan socker och mjöl och som ändå smakar helt underbart. Det här receptet kan jag verkligen rekommendera!

Äppepaj LCHF

Äppelpaj LCHF 4-5 portioner

4-5 äpplen (helst svenska)
1/2 msk kanel
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl hackade skållade mandlar
1/2 dl hackade hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
75 g rumsvarmt smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 g varmluft.

Smöra en ugnssäker form.

Skala äpplena och skiva dem ganska tunt. Fördela äppelskivorna i formen och pudra över kanel. 

Blanda mandelmjöl, kokosflingor, vaniljpulver och hackade nötter och mandlar i en skål. Blanda med smöret så att det blir en smuldeg. Fördela blandningen över äppelskivorna.

Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen har fått fin färg och äpplena känns mjuka. 

Servera med vaniljsås eller LCHF-glass.

 

Äppelpaj, LCHF

Eftersom det här är min “ätar-dag” så unnade jag mig faktiskt helt vanlig vaniljvisp till den socker- och mjölfria pajen. Det var helt klart ljuvligt gott men det hade säkert varit precis lika gott med en LCHF-vaniljsås. Det kanske jag provar en annan gång.

Äppelkaka med laktrits

När jag ändå var i farten så slängde jag också in en helt vanlig äppelkaka i ugnen (med både mjöl o socker;-). Inspirerad av Cecce kunde jag inte låta bli att exprimentera med att lägga i lite laktritspulver. Nu är jag själv ingen fantast av sådana här sockerkakor men min man gav den helt klart godkänt. Han är väl glad bara han får en hembakt kaka för en gångs skull:-)

Joggingrundan är avklarad (det gick helt uruselt….) nu sitter jag i soffan o ska slumra en liten stund innan jag styr mot stationen för att plocka upp mamma. Det är rätt trevligt med helg!

9 kommentarer:

  1. Gott! Men du - att en joggrunda gick uruselt kan jag inte tro på - du kom iväg, gjorde rundan - det är bra :) Bättre än många andra som sitter hemma vid köksbordet o bara klagar, härligt och good for you! ha en underbar kväll nu! det är du värd!! (och så även en extra skopa av det du lagat)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack:-) Det var snällt sagt o visst, jag kan hålla med dig lite, det är klart det är bättre att jag kom iväg än att jag bara satt i soffan. O jag HAR ätit paj, 2 ggr:-)

      Radera
  2. Låter och ser jättegott ut, ska laga på tisdag!
    Men vad är vaniljpulver?

    SvaraRadera
  3. Men åh, det där såg gott ut!! Ska nog ta och testa lchf-varianten. Tro det eller ej men jag försöker hålla mig ifrån socker på vardagarna och en sockerfri variant kan komma väl till pass när suget sätter in:-)
    Kul att du vågade testa lakritspulver!! Visst är det gott?:-) Och det innehåller inget socker utan är en helt naturlig krydda. Gillas:-)

    Kram Cecce

    SvaraRadera
  4. Så gottit - Tack för receptet!
    /Kram

    SvaraRadera
  5. Äppelkaka får det bli...jisses så sugen jag blev på det. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!