onsdag 16 oktober 2013

Bra kvinna reder sig själv?

IMG_20131016_192138

Jag bor i Norra Skåne. Där har man av tradition Bäskarundor varje höst. Detta är inget jag är uppväxt med eftersom jag är från mellersta Halland. Oftast, inte alltid, men oftast så är det nog männen som blandar sin egen bäsk.

Vi ska ha vår runda på lördag. Min man är i Ecuador. Vad gör man? Vi har inte ens någon malört hemma (dålig planering min älskling;-) Bra kvinna reder sig själv.

Jag ringer en vän. Får lite malört. Jag o syrran bjuder honom på lite mat o vin o sen lockar vi ur honom hemligheten med hur man gör den bästa bäsken:-)

Tja vi får väl se hur det går på lördag. Vad jag kan komma ihåg från förra året så gick det inte såååå bra för vår bäsk. Det kanske rent av blir bättre i år? Vem vet. Eller så kommer vi sist o det är också helt ok.

Imorgon ska i alla fall min man äntligen komma hem efter att ha upplevt en VM-kval match mellan Ecuador o Chile där båda länderna gick vidare (det var nog en upplevelse i Sydamerika) och en liten jordbävning i morse. Vulkaner o jordbävningar, det måste kännas precis som hemma hos mig:-D

Min kära syster har jag lämnat på tågstationen för vidare transport till södra Florida där hon har sitt hem. Det känns trots allt helt ok eftersom hon lovat att åter komma hem till jul, då i sällskap av sin son, min kära brorson som är 11 år. Det ser vi så fram emot!

1 kommentar:

  1. Usch o blä o spott... min pappa drack "ofta" bäsk, fy vad det smakar illa!
    Då får vi hoppas tiden går fort nu så att syster kommer snart igen <3
    Kram

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!