måndag 13 januari 2014

JAG VILL INTE!!!! Snö, kyla o vattenfasta

.facebook_-1613170772

Tänk, jag hade nästan andats ut. Jag hade nästan ropat hej innan jag var över bäcken. I mitt inre så trodde jag att vi hade klarat oss ifrån den förhatliga vintern. Men icke sa Nicke, när man precis hade andats ut så slog den till. –7 grader på morgonen o snö o blixthalka på kvällen. Låt oss bara konstatera: JAG ÄR INTE NÖJD!

#enbildomdagen2014, snö, vinter

Det enda positiva med snön var väl att fotoutmaningen #enbildomdagen2014 uppmanade idag till att fota något vitt. Valet var lätt. Årets första snö.

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort förut. Igår satt jag o läste Ulrika Davidssons blogg där hon förordade vattenfasta som en kickstart om man hade svårt att gå ner i vikt. 4 dagars vattenfasta med bara vatten, kaffe o te. EN gång tidigare har jag försökt fasta, i 20-årsåldern, jag klarade inte hela första dagen…..Nu bestämde jag igår att jag ska klara EN dag. Inte fyra dagar, inga ouppnåeliga mål, bara en dag.

“Under de tre första dagarna kan man känna av något som de flesta kallar hunger men känslorna i magtrakten beror på att kroppen arbetar med magen och tömmer den. Det kan också vara stressrelaterade känslor man känner, då de oftast uppstår i just magtrakten. Den äkta hungern brukar hos genomsnittet komma när kroppen inte längre har någon ”överflödig” vävnad att använda som bränsle. Det är en erfarenhet att känna hur kroppen beter sig under dessa 4 dagar och du kommer att bli förvånad hur du manövrerar din hjärna och tar kontroll. Kanske har du aldrig haft den kontrollen innan? Hjärnan kommer nu att acceptera dina val av matintag och inte fråga efter socker.

Du går ner ca 4-5 kg på dessa 4 dagar. Du går upp 2-3 kilo när du börjar äta du kommer att ha en bättre förbränning och en mer fungerande kropp efter fastan.”

Ja idag har jag verkligen bråkat med min hjärna men jag har klarat det. Det har faktiskt inte ens varit så svårt som jag var rädd för. (Det var bara till att ta ett tag i varje kärlekshandtag varje gång hjärnan skrek mat.) T o m humöret har jag lyckats hålla uppe men att utöka den här dagen till fyra dagar? Nä, det vete sjutton, det tror jag inte att jag gör. En hel dag, jag tycker att det är vackert så.

2 kommentarer:

 1. Bra jobbat vännen, själv hade jag aldrig klarat en dag utan mat, försökt en gång att fasta o det slutade med att jag tuppade av....Håller med dig varför snö nu??? En månad för sent, hade jag lätt klarat mig utan, men det är bara att gilla läget o ta det lugnt när jag ska köra till Spenshult i morgon bitti. Kramisar Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är tufft men jag är stolt att jag klarade det. Ja vi får verkligen ta det lugnt på vägarna. Hoppas att du får en bra behandling på Spenshult.

   Kram

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!