torsdag 13 november 2014

Jag är i Florida!!!

Ja här är jag nu, hos min kära syster o det känns så bra! Vilken underbar vecka vi ska ha tillsammans, hon o jag.

Ni skulle sett henne igår när jag dök upp helt oanmäld! Jag har väl sällan sett en människa bli så chockad OCH glad! Tänk er själv att ni sitter i Florida o så dyker någon upp från Sverige som ni inte alls tror ska komma. Vi skrattade o grät om vartannat. Jag tror jag vet hur det känns. För några år sedan så åkte jag o min mamma hit till Florida för att hälsa på min syster. När vi kom in i hennes hus så klev en utav mina döttrar ut ur gästrummet, jag hade ingen aning om att hon åkt hit innan oss. Den chocken satt nog i, i flera dagar, en glädjechock givetvis o jag tror att det är så syrran nu känner också. Det här ska bli så kul! Jag är så glad att jag gjorde det!

 

Vägen hit var inte riktigt lika bra som förra gången. Även nu hade jag bokat min flygbiljett via Norwegian, direkt från Köpenhamn till Fort Lauderdale men linjen flögs nu utav Polish Airlines, LOT. Det var även nu en Dreamliner men den höll inte riktigt samma höga klass som Norwegians Dreamliner och servicen o bemötandet var definitivt sämre. Piloten måste ha fått sin licens i julklapp för han "tappade" ner oss på marken, shit så rädd jag blev men det gick ju trots allt bra.

Vis av inresan senast i mars i år (2 timmars köande i immigrationen) så rusade jag fram och använde mina vässade armbågar, inte så snyggt kanske men ibland får man vara sig själv närmast. Jag ville verkligen inte komma allt för sent. Tänk om syrran skulle hinna åka hem o o gå o lägga sig innan jag hunnit komma? Jag ville ju helst dyka upp på restaurangen där jag visste att hon satt tillsammans med sina vänner.

Igår hade jag tur. En vakt frågade efter alla som varit i USA under de senaste 2 åren (det hade ju jag) då fick jag gå in i samma rad som amerikanerna:-) o där fanns ingen kö!!! Halleluja moment!! Vilket flyt!

Sen tog det nästan slut på min tur. För att få åka in i USA måste man ha en godkänd ESTA-ansökan och det hade jag. Vad jag inte visste var att passet måste ha lika lång giltighetstid som ESTA-ansökan!!! Passet går ut i februari 2015 o ESTA-ansökan i februari 2016.....Nu gick kontrollanten iväg med mitt pass och mitt mod sjönk långt ner i skorna. Jag vet vad det brukar innebära, in i det bakre rummet för ytterligare utredning=MÅNGA timmar extra....men han kom tillbaka och sa att han hade löst det denna gången men om det händer igen så är det in i det bakre rummet + böter på 595 DOLLAR!!! Shit, det vill jag inte vara med om, det skulle blivit dyrare än flygbiljetten, så surt. Konstigt förresten nu när jag tänker på det. Jag var här i mars i år med samma pass och samma ESTA-ansökan och då var det ingen som sa något. Märkligt.

Nu är klockan 5.10 på morgonen och jag väntar otåligt på att min systerson ska vakna. Han hade hunnit somna innan vi kom hem igår men han vet att jag är här. Jag tror att även han blev väldigt glad över min ankomst. Ikväll ska vi gå ut på Alexanders och äta födelsedagsmiddag, bara jag, min syster och min systerson. Det ska bli så mysigt!

 

5 kommentarer:

 1. Men åh vilken lycka att vara i Florida!!! Ha det sååå underbart!
  Men vilken konstig regel med passet och ESTA -visumet? Låter inte klokt ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är alltid lika kul att vara här. Jag älskar Florida, ser det nästan som mitt andra hem:)

   Jag lovar att njuta. Kram

   Radera
 2. Vilken underbar överraskning!! Och vad härligt att få vara i Florida en stund, njut och ha det bäst. Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var nog bland det roligaste jag har gjort i mitt liv o det var verkligen uppskattat! Kram

   Radera
 3. If you want to find out ESTA documents required to apply for the ESTA authorisation read on.
  ESTA authorisation is valid for passport holders of 38 (as per 2018) countries eligible for the Visa Waiver Program.
  ESTA Requirements & Documents Needed
  Here are the guidelines as per the US Department of Homeland Security.
  Valid passport
  The applicant should have a valid passport of nations and territories eligible for the Visa Waiver Program. The passport as per 2016 norms should be in e-passport form with embedded security chip.
  Communicable diseases barred for ESTA
  Certain communicable diseases (Not HIV) carriers are barred from ESTA.
  • Chancroid
  • Gonorrhea
  • Granuloma inguinale
  • Leprosy, infectious
  • Lymphogranulomavenereum
  • Syphilis (infectious stage)
  • Tuberculosis (active)
  Personal information
  Your contact and employment information is required to fill the application form for the ESTA application.
  Valid credit card
  The fees are to be paid online so a valid eligible credit card is required to apply for the ESTA.
  You can easily fill the ESTA application with guidance from trusted ESTA sites like ESTA-online.com which give a better experience and handholding.

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!