söndag 1 februari 2015

Mot Ystad Saltsjöbad och en helg med Spa-bad 

Tidigt igår imorse bar det iväg, mot Ystad Saltsjöbad!

 

 
När vi kom neråt Österlen så förändrades landskapet och blev mer o mer vitt. Min man räknade rovfåglar som satt på staketen. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9....jag vet inte hur många det blev.
 
 
Första affären vi dök på var en hattaffär! Finns det så´na än idag? Ja tydligen. Jag såg en hatt i skyltfönstret som var så fin att jag bara måste gå in och prova.
 
 
O ja, resultatet ser ni här. Den passade och jag kunde inte låta bli att köpa, jag som inte hade tänkt shoppa någonting alls mer denna veckan men hur ofta hittar man en hattaffär liksom?
 
 
 
Ystad är en väldigt vacker stad med sina gamla välbevarade hus. Det är svårt att se sig mätt. Det var trots allt rätt kyligt och rått igår så det blev inte så många timmar ändå i stan.
 
 
Eftersom det var lördag och "junkfood-day" så tog vi en fika på Espressohouse för att värma oss i kylan.
 
 
Och till lunch.....junkfood....Det värsta var väl att det var ett medvetet val men det var inte alls så gott som jag tänkt mig så det var helt bortkastade kalorier. Jag ångrade mig djupt.
 
 
Direkt när vi anlände till Ystad igår så insåg jag, hjälp, vi har glömt presentkortet på hela Spa-vistelsen hemma!! Jag tänkte ändå att en papperslapp kan väl inte vara så viktig i dagens Sverige. Vi har ju angett en kod som stod på presentkortet när vi bokade och mycket riktigt, det gick bra även utan presentkortet men vi måste skicka hit det sedan. Vilken tur! Det var faktiskt även nära att vi glömt badkläderna.....undrar jag vad vi egentligen tänkte på.
 
 
 
 
Ja det är ju synd att klaga på det här rummet och hotellet! Sämre kan man definitivt ha det, här är helt fantastiskt! Snyggt, elegant, lugnt och behagligt.
 
 
Inför middagen så fick det bli lite glitter o glamour efter en halv dag i badet.
 
 
Lite mera junkfood i väntan på maten eftersom vi inte hade bord till middag förrän 21.00. Den middagen var väl värd att vänta på!! Jösses så gott!!
 
 
Till förrätt: Dovhjort
 
 
Till huvudrätt: Spädgris med potatismos
 
 
Till dessert: Marrängsviss
 
Godare middag vet jag knappt om jag någonsin har ätit! Det var i så fall väldigt länge sedan. Till maten serverades också sommelierns utvalda viner som var helt fantastiska. Vi bara åt o njöt.
 
Efter en hel dag på resa, stadsvandring, Spa-bad och 3-rättersmiddag så stöp vi i säng. Det bästa av allt är att nu har vi en hel dag till att bara ligga och koppla av här vid bassängerna. Life is good!
 
 

2 kommentarer:

 1. God morgon till dig!
  Räkna fåglar...hihi..undra hur många det finns i världen hehe.
  Tjusiga tjusiga du. Såååå glamourös du ser ut. Det gillar jag. Jag gillar även hattar. DU är jättesnygg i hatten.

  Kram du fina och ha en underbar söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja min man är lite fågeltokig bara😊 Tack för komplimangen, jag suger åt mig💟

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!