torsdag 23 april 2015

Köttfärslasagne á la LCHF

Idag blev det en träningsfri dag. Tidigt på jobbet o sen var det en mötes-dag. Möte på möte på möte. Väldigt intressanta möten hela dagen men ikväll är jag tröttt.

Väl hemma satte jag mig och letade inspiration inför kvällens matlagning i ett nr av Allt om LCHF och hittade då ett recept på lasagne som jag genast satte igång med. Älsklingen berömde maten ett flertal gånger. Ett säkert tecken på att det är gott.

Köttfärslasagne 4 portioner

5 ägg

150 g philadelphiaost

4,5 msk fiberhusk

1 krm salt

500 g blandfärs

1 gul lök

3 msk smör eller kokosfett

1 burk krossade tomater

1 dl vispgrädde

1 tsk torkad oregano

1 tsk paprikapulver

salt o peppar

70 g riven ost

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg, philadelfiaost, fiberhusk o salt med elvisp. Låt smeten svälla några minuter och vispa den igen. Dela smeten i två högar och lägg dem mellan smorda bakplåtspapper. Kavla ut så att de täcker var sin plåt. Grädda i ugnen i 10 min. Dra av det översta pappret när det är färdiggräddat. Låt svalna.

Höj ugnen till 225 gr. Fräs färs och hackad lök i smör eller kokosfett. Blanda ner krossade tomater och vispgrädde. Späd ev med vatten. Krydda med oregano, paprikapulver, salt o peppar. Skär pastan i lagom stora bitar och varva med köttfärssåsen i en ugnsfast form. Toppa med riven ost och gärna lite mer torkad oregano. Låt stå i ugnen ca 20 minuter, till osten fått fin färg. Servera med salladsblad

5% kolhydrater, 22% protein o 73% fett.

 
Imorgon har vi båda tagit ledigt från jobbet. Då ska vi utnyttja ännu en present. Ett presentkort på kallbad och hotellfrukost på hotell Skansen. Jag ser fram emot morgondagen!

 

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut och vet du.....lasagne är det jag har ätit ikväll.
    Ha det gott och kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var gott! Inte så ofta man äter nu för tiden tyvärr!

      Kram

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!