Väl hemma satte jag mig och letade inspiration inför kvällens matlagning i ett nr av Allt om LCHF och hittade då ett recept på lasagne som jag genast satte igång med. Älsklingen berömde maten ett flertal gånger. Ett säkert tecken på att det är gott.
Köttfärslasagne 4 portioner
5 ägg
150 g philadelphiaost
4,5 msk fiberhusk
1 krm salt
500 g blandfärs
1 gul lök
3 msk smör eller kokosfett
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
salt o peppar
70 g riven ost
Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg, philadelfiaost, fiberhusk o salt med elvisp. Låt smeten svälla några minuter och vispa den igen. Dela smeten i två högar och lägg dem mellan smorda bakplåtspapper. Kavla ut så att de täcker var sin plåt. Grädda i ugnen i 10 min. Dra av det översta pappret när det är färdiggräddat. Låt svalna.
Höj ugnen till 225 gr. Fräs färs och hackad lök i smör eller kokosfett. Blanda ner krossade tomater och vispgrädde. Späd ev med vatten. Krydda med oregano, paprikapulver, salt o peppar. Skär pastan i lagom stora bitar och varva med köttfärssåsen i en ugnsfast form. Toppa med riven ost och gärna lite mer torkad oregano. Låt stå i ugnen ca 20 minuter, till osten fått fin färg. Servera med salladsblad
5% kolhydrater, 22% protein o 73% fett.
Ser gott ut och vet du.....lasagne är det jag har ätit ikväll.
SvaraRaderaHa det gott och kramiz
Det var gott! Inte så ofta man äter nu för tiden tyvärr!
RaderaKram