lördag 20 juni 2015

Roadtrip Europe 2015 - dag 2 midsommarafton i Ostseebad Sellin

Vilken aktiv dag! 521% på min Polar loop o attans vad jag har mjölksyra i benen! Direkt efter frukost gick vi och lastade av våra cyklar för att ge oss iväg till Prora, Hitlers gamla semesteranläggning som han byggde åt tyska folket under kriget. Nu håller man på att omvandla hela det här 3 kilometer långa komplexet till lyxlägenheter. Helt surrealistiskt. En häftig upplevelse att se och en häftig upplevelse att cykla dit. Den som tror att Tyskland är platt har fel. Attans vad backigt det var! Nästan 1,5 mil och lika långt hem. Mjölksyran satt in rejält på hemvägen för då hade vi ju även vandrat omkring i Prora, ca 6 km.

Cykelvägen dit och hem var förstås helt fantastisk! Vi cyklade hela tiden i skogen på cykel- o vandringsleder. På ditvägen valde vi nog fel väg förstås, den vägen var nog mest till för vandring för det hoppade o for o armarna skakade men vi tog oss igenom. En mountainbike hade förstås varit ett bättre val.

På hemvägen besökte vi även ett jaktslott som låg högst upp på berget. Mördarbackar!! Det var så brant att man avråddes från att cykla nedför!!! Fattar ni att det sög i benen?

I Binz åt vi en sen lunch. Schweineschnitzel med sparris o hollandaise o så en öl till det. Det kände vi oss värda på midsommarafton. Jag hällde i mig en hel flaska vatten också på 2 sekunder ungefär. Vi hade idag gett oss iväg utan vattenflaskor o då cyklat o vandrat i flera timmar. Jag var törstig så jag höll på att avlida. Det straffade sig framåt kvällen då huvudvärken kom som ett brev på posten.

 
Vår midsommaraftonsmiddag åt vi nere på bryggan i strandserveringen. I år blev det långt ifrån en traditionell midsommarmiddag. Fläskfiljémedaljonger med grönsaker till mig o en hamburgare, såklart..., till min man.

 

Ja här cyklade vi uppför men det rekommenderades att man klev av cykeln nedför....Fattar ni att det var brant...

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!