fredag 3 juli 2015

Roadtrip Europe 2015- Mikulov - Ottenthal

Idag hoppade vi åter upp på cyklarna (motvilligt för min del:-() Mina ben var fortfarande trötta efter onsdagens cykling. Så fort det blev minsta lilla uppför så kom mjölksyran direkt. 1,7 mil blev det i alla fall. Alltid något. Det roliga med den rundan var väl att vi passerade gränsen till Österrike så här står jag med en fot i vart land.

Varken i Österrike eller i Tjeckien verkar gårdarna vara utskiftade. Gården ligger inne i byn och åkrarna ligger oändliga utanför. Väldigt vackert med olika grödor sådda i rader. Troligtvis inte så rationellt men någon mening med det måste det väl vara?

Igår förflyttade vi oss från Lednice till Mikulov. Här installerade vi oss på ett spa-hotell för de två sista nätterna. Temperaturen har stigit till över 30 grader så lite sol o bad ville vi ha innan vi sätter oss i bilen och kör hem på lördag.

 

Vi pratade med en krog-ägare igår kväll som var väldigt bra på engelska och som hade bott i Hong Kong i 3 år och fick nog en annan förståelse för tjeckernas attityd. Tjeckien har ju faktskt varit ett kommunistiskt land väldigt länge och turismen i de hår trakterna började bara för 2-3 år sedan. Det är dessutom mest inhemsk turism samt en del tyskar. Det tar nog ett par generationer att tvätta bort vad de har varit med om. Det är väldigt svårt att kommunicera med folk här. Nästan ingen kan engelska men det är samtidigt kul att besöka ett ställe som inte så många andra tidigare har gjort. Jag är säker på att turismen kommer att explodera här inom några år. Fantastiskt goda vita Palava-viner och fantastiska cykelleder. Vi kommer säkert att åka hit igen.

Ja som sagt, det är inte allt man förstår....antar att det betyder något HELT annat än vad vi tror:-) Var ändå bara tvungen till att ta en bild.

Ett glas husets vin kostar ca 10 svenska kronor, en öl likaså. Vill man prova de egenproducerade vinerna på de olika vinoteken så får man hosta upp med ca 30 svenska kronor för ett glas. En middag med öl o vin kostar sällan mer än 200 kr. Här är fantastiskt att semestra!

Gårdens otroligt goda middag, knaperstekt kycklingfilé med ratatouille.

Vår takterass med pool som vi hade helt för oss själva hela dagen. Vad gör alla när det är så här fint väder??

 

Ja det är faktiskt så varmt nu att asfalten smälter framåt eftermiddagen men jag klagar inte, tvärtom. Jag njuter!

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig semester ni har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa:-) men nu är den slut o vi är hemma igen men vi har upplevt så mycket!

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!