söndag 5 juli 2015

Roadtrip Europe 2015 - Vägen hem från ett vackert Tjeckien till ett ännu vackrare Hov

 

2015-07-04 kl 08.30

Efter 2 dagar med sol o bad på taket till vårt hotel i Mikulov, Tjeckien så styr vi nu hem. Sitter i bilen på rak o fin motorväg. GPS:en pekar mot Prag men tyvärr kommer vi bara att passera förbi. Målet är att vi ska ta oss till norra Tyskland för att morgon besöka Bordershop innan vi tar färjan Rostock-Gedser hem.

Vi känner oss nöjda och tillfreds med vår semester. Vi har sett och upplevt så mycket att det kommer ta tid att smälta. Mycket mer än förra året känns det som. Prora, Auschwitz, Birkenau, Krakow, Saltgruvorna utanför Krakow, Lednice-Valtice området i Tjeckien. Jag tror jag får skriva ett helt inlägg någon dag om tips inför besök på alla dessa attraktioner.

 

2015-07-05 kl 20:48

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland blir det bättre! Istället för att övernatta på vägen för att komma hem idag på eftermiddagen så körde vi hela vägen hem igår. 115 mil från 08.15 till 01.15. Från sydöstra Tjeckien till sydvästra Sverige. Attans vad vi bor bra till!

 

Trafiken flöt bara på igår. Det var lugnt o fint på vägarna. Solen brände, ute var det 37 grader som ibland kröp upp till 39 grader, det är tur att man har AC i bilen en sådan här dag! Det var knappt man ville lämna bilen för att äta för när man kom tillbaks så var det hett som i en bakugn.

 
Jag är sååå glad att vi kom hem i natt så vi fick en sista dag på semestern här hemma i solen på vår egen bästa altan. Torkvädret har varit det allra bästa så nästan alla kläder är tvättade OCH torkade.

Årets första kvällsdopp i Ingelstorp är avklarat, helt ljuvligt! och vi har grillat och sitter på vår altan o njuter av livet.

 

Ogräset växer högt efter bara 2 veckor hemifrån men det står nog kvar ett tag till. En rabatt har jag ändå hunnit med idag, resten av tiden har jag packat upp o packat in o legat i solstolen. Ikväll tänker jag trotsigt sitta ute på altanen så länge det bara går även om jag imorgon ska upp o jobba igen. En sådan här kväll får man bara inte gå miste om. Det är helt ljuvligt! Sverige när det är som bäst!

 

Jag säger bara borta bra men hemma bäst men om man aldrig är borta så uppskattar men ej heller hemmet!

2 kommentarer:

 1. Underbart - Första fotot är magiskt ♡ ...
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja ibland så lyckas man få till det:-)

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!