lördag 1 augusti 2015

En kväll vid havet, sömnlös i fullmånens sken och loppisfynd x 3

 
Igår kväll var vi inbjudna till svärsonens föräldrars stuga, ett stenkast ifrån havet. Vilket fantastiskt läge! Synd bara att det igår var halv storm och iskallt så vi var tvungna att sitta inne. Trevligt var det förstås ändå och maten var fantastiskt god.

 

 

Idag var det årets stora event i byn där vi bor, loppis! Tanken var att även jag skulle hjälpa till att sälja men efter bara 3 timmars sömn i natt så gav jag upp den tanken. Jag somnade kl 1 och vaknade kl 4 och kunde inte somna om. Hela semestern har jag sovit som en stock och förstod nu inte varför jag helt plötsligt inte kunde sova. "Det är fullmåne", konstaterade min man. Ja ha ja, då förstår jag.

 

Hur som helst så pallrade jag mig ändå dit, nu istället med avsikten att fynda. Nackdelen med att hjälpa till med försäljningen är att man aldrig själv får chansen att fynda men i år så passade jag på. Riktigt roligt. Det dåliga samvetet gnagde ändå i bakhuvudet när man inte ställde upp som frivillig-arbetare. Ja men nu gjorde jag det valet och får väl förlika mig med det.


Drygt 1100 personer rusade in och ryckte och slet i alla loppor. Rätt underhållande att se.

 
 
Själv kände jag mig riktigt nöjd med dagens fynd. 40 kr för ett lila överkast till ett utav våra sovrum (det har redan passerat tvättmaskinen och har även hunnit torka ute i friska luften, bara så att ni vet...). Snyggt o prydligt till ett sovrum som sällan används och som dessutom syns från vårt vardagsrum på ovanvåningen.
 
En byrå för 50 kr. Ja inte för att jag vet var jag ska ha den än men jag föll pladask. Den ska nog finna sin plats så småningom.
 
 

Slutligen ölglas. 6 st helt nya? i kartong, precis sådana som vi letat efter, 30 kr för 6 st, det är synd att klaga:-)

Sista helgen innan semestern tar slut och det känns som att det kommer att bli ett riktigt bra avslut. I eftermiddags tittade solen fram och vi slängde oss ner i våra solstolar och sov gott en stund omväxlande med läsning. Ikväll sitter vi bara och njuter av en vindstilla kväll på vår altan. Vindstilla. Ett ord som man knappt har tagit i sin mun denna sommar men ikväll är det faktiskt vindstilla och det är helt ljuvligt.

Imorgon väntar förhoppningsvis en ny tur på den nya racercykeln eftersom prognosen säger vindstilla även imorgon. Efter det, förhoppningsvis ännu en eftermiddag i solstolen. Om det blir så, då kommer jag att känna mig nöjd med min semester.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!