söndag 26 juni 2016

En midsommarafton med krocketspel och en midsommardag med 5 mil på cykel

 
Det blev en midsommarafton vi väl sent kommer att glömma. Vilket väder!!! Strålande solsken och 25 grader varmt! Har det någonsin tidigare hänt? Troligtvis men jag kan i så fall inte minnas när.

Vi firade traditonellt med sill, potatis, jordgubbar, glass, vispgrädde, ja ni vet. I år var jordgubbar ett genomgående tema. Till fördrinken serverades chokladdoppade jordgubbar, till huvudrätten serverades jordgubbar med olivolja, balsamvinäger och basilika (jag var lite skeptisk innan men det var supergott!) och till dessert serverades jordgubbarna naturella med vispad grädde och vaniljglass.

 

 
Hela kvällen satt vi ute i det underbara vädret. Satt gjorde vi förresten inte alls hela tiden för vi spelade en omgång krocket. 6 personer, det kändes alldeles lagom många för att spela detta spel. Opretentiöst men kul. Det blev en lyckad midsommarafton på alla sätt o vis.

 
Riktgt pyssliga presenter fick vi från ena svägerskan. Kolla blomsterarrangemanget på vinflaskan! O så hemgjord flädersaft med den roligaste etiketten:-) "Bäst före inte fan vet jag, lukta o smaka":-) Den skrattade vi gott åt. Underbar humor!

 

 
Igår fortsatte det fina vädret och planen var att vi skulle cykla ner till svåger o svägerska i Hemmeslöv. Nu tyckte ju vi att det var en liten ynklig cykling så beslöt oss för att ta omvägen via Mellbystrand för att äta middag. Innan vi var hemma igen vid 2-tiden på natten så hade vi nästan cyklat 5 mil, ren nöjescykling. Rätt ok som dagens motion.

När vi väl kom till Mellby hoppade vi av cyklarna utanför en restaurang och stod och velade om vi skulle äta där eller inte, då dök Kattis upp, en kompis till oss och det var ju hennes nya restaurang!! Lundströms bodar. Då var saken klar, självklart skulle vi äta där och det var helt rätt val! Så gott o fräscht. Jag kan verkligen rekommendera restauragen till alla o en vara och vi kommer absolut att åka dit igen. Vi åt båda Italienska köttbullar med sallad (serverades normalt sett med pasta) o jösses vad goda de var! Åk dit!

 
På vägen tillbaka mot Hemmeslöv cyklade vi ner en liten sväng på stranden i Skummeslöv. Vi beslöt oss för att där göra ännu ett stopp för en öl och ett glas vin.

 

 
Det var ett misstag, eller inte, för nu drog stora svarta moln fram och himmelens portar öppnade sig. Det fick bli ännu ett glas medans vi väntade ut ovädret och kunde cykla vidare. Hade vi cyklat direkt hade vi kanske hunnit fram eller så hade vi blivit genomblöta på vägen. Nu klarade vi oss dit torrskodda och fick återigen en trevlig kväll tillsammans med svåger o svägerska och deras vänner. Tappert satte vi oss sen på våra cyklar och begav oss hemåt i natten 100 meter upp för åsen.

 
Gårdagen ägnades mest åt läsning, idag blir det nog likaså. Idag är dock vädret inte alls lika bra. Idag sitter vi inne. Det får nog bli omväxlande läsning och film på tv. Det är en sån dag.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!