onsdag 15 juni 2016

Från Monet till Cezanne och sen Ulvereds hjorthägn

Återigen har jag fått njuta av denna underbara utställning. Jag är helt fascinerad. Man glömmer tid och rum när man sitter där och bara njuter utav konstverken som rullar fram på väggarna till tonerna av smäktande klassisk musik. Så avkopplande att man nästan somnar.

I utställningen kan du uppleva verk av Claude Monet, Henri de Toulouse-Lautrec, Camille Pissarro, Edgar Degas, Édouard Manet, Pierre-Auguste Renoir, Henri-Edmond Cross, Paul Signac och Paul Cézanne.

Jag säger bara, gå dit!!!

När vi sett klart på utställningen så satte vi oss i 2 bussar som tog oss ut till Ulvereds Hjorthägn. Ännu en fantasisk plats väl värd att besöka. Här samsas ca 200 kronhjortar och dovhjortar med varandra.

 

 

Här vandrade vi över fantastiskt fina enbackar och skogspartier fulla med vildväxande pors. Längs vägen svarade vi på frågor och vid en station sköt vi prick med mausergevär. Vår grupp prickade alla tavlan men tyvärr fick vi inte reda på vem som träffat var.

 

Blåsrör var en annan aktivitet som vi fick prova på. Ja även här satte vi pilarna på tavlan. Kul aktiviteter.

För första gången på jag vet inte hur många veckor, så började det förstås att regna men vad gör väl det om man bara har med sig ordentliga kläder.

På kvällen fick vi njuta av deras fantastiska viltbuffé under tiden som hjortarna matades utanför fönstren så att vi kunde sitta och njuta av deras uppenbarelser. Det är verkligen imponerande djur, både att se på och att äta. I det ser jag alls ingen konflikt. Det är vilda djur som lever i stora inhägnader och som skjuts med huvudskott när det är dags för slakt.

 

Utöver hjort, serverades även vildsvin. Spännande smaker!

När bussen åter tagit oss till stan så traskade jag hem till min yngsta dotters lägenhet, där jag lugnt kunde krypa ner och sova gott innan det på nytt var dags att kliva upp för en ännu en dag på jobbet.

Vilka upplevelser en helt vanlig eftermiddag på jobbet. Den här vårutflykten hoppas jag blir en årligen återkommande aktivitet. Vi hade verkligen, verkligen trevligt tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!