tisdag 23 januari 2018

Hovdamens årskrönika 2017 - del 1

Januari


Året inleddes med en oförglömlig nyårsafton som gick över i nyårsdag i vår älskade Benalmadéna tillsammans med en utav döttrarna med sambo.


Tänk er att kunna sitta på en uteservering i januari! Livet är allt bra lättare där nere.


En utav dagarna där nere gick vi hela vägen från Benalmadéna till Fuengirola. Även träningen är så mycket enklare när inte så mycket kläder krävs.

Februari



Hela våren renoverade vi vårt lilla annex här på vår gård. Februari var nog den mest intensiva månaden. Varenda ledig stund tillbringades här inne med målarapenseln i högsta hugg.



Resultatet blev till slut mer än godkänt om jag själv får säga det och gästernas betyg under sommaren talade verkligen samma språk. Det var verkligen värt allt slit vi la ner här inne.






Februari var också en sorgens månad på mer än ett sätt. Februari var månaden då vår älskade Lexie fick sluta sina dagar. Njurarna skrumpnade ihop, hon blev mer o mer mager. Till slut gick ingen mat ner. Då fanns inte längre någon återvändo.


Februari var också månaden då tyvärr fick ta ett slutgiltigt avsked av vår älskade vän Saideh som slutat sin kamp mot den elaka cancern. Den allra sorgligaste och finaste begravning vi varit på om man räknar bort sin egen älskade pappa. Det här är dagar man helst inte vill uppleva.

Mars



Ja nu är vi i Spanien igen, denna gången med mamma. Växlande väder, storm, ösregn men även sol. En härlig långhelg vikt åt träning o inköp av trädgårdsmöbler, ny säng m m.



Det var även i mars vi fick en ny liten kompis i köket:-) Ville Vessla. Hur söt som helst men jag var ändå rätt nöjd när han försvunnit ut ur huset. (Det var här jag insåg att hela köket måste renoveras!!)

April



Ja men titta! Jag tror minsann att jag är tillbaks i Spanien igen! Denna gången med Marie-Louise. Ännu en långhelg, nu med en kompis o vi hade fantastiskt kul. Shopping, shopping, sol o bad o god mat o gott vin. Bättre kan man knappast ha det.



En konstig storm drog förbi men påverkade bara stranden där det var översvämning. Hemma vid poolen var det lugnt o fint.


Stormen varade bara en dag. Vi hann även med att ligga på stranden i mitten av april. Nice!

Maj


En helg på Väderön med svågrar o svägerskor. Vandring, god mat, kalla bad och djupa samtal långt in på natten. En resa som slutade med att jag adopterade mina svägerskor som systrar😹 Så numera är det det de är! Underbart! Jag har numera tre systrar istället för en.



12 grader tror jag att det var. Faktiskt sommarens ENDA bad i Sverige. Helt otroligt. Det säger väl en hel del om vilken usel sommar det sen blev.


En trevlig studieresa till Malmö-Köpenhamn med jobbet för att studera uteserveringar. Dock så bitande kallt att vi knappt klarade att vara ute.


O så givetvis en galet rolig cykelfest!

Juni


Det är tur att det finns foton! Hann vi verkligen med så här mycket bara under första halvåret 2017?
Här ett besök på Skånes Djurpark, mitt första besök här och björnarna var nog dagens höjdpunkt nr 1.


Vi gjorde en nostalgitripp till Sonnarp där svärföräldrarna tidigare hade en sommarstuga. Vi körde bil dit och cyklade hem. En magisk cykling! Med vinden i ryggen o på platta vägar formligen flög vi fram. Underbart!




Lite äventyrsgolf med barnen och så ett besök på G Swensons krog under restaurangveckan med mina båda älskade döttrar. Den bästa tiden här i livet är trots allt den som man har ynnesten att få tillbringa tillsammans med sina underbara barn


Ett besök på Hamplats nr 3. Fantastiskt väder och fantastisk mat.


Tall ship races i Halmstad.

O så det bästa utav allt......


Den sista dagen denna månad, den sista dagen detta halvår, då kom mitt älskade barnbarn Wille till världen!! Kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!