söndag 1 september 2013

Mat & Hälsa = Ett långt liv

2013-09-01 15.51.38

Idag åkte återigen mina lila Nike Free på. Idag gick det lättare, nu är jag på rätt spår, kroppen börjar återhämta sig efter semestern. Drygt 2 minuter snabbare än fredagens katastrofrunda. Efteråt kände jag mig lätt, nöjd o glad.

2013-09-01 15.52.02

Jag klarade mig bra mellan regnskurarna, men blåsten rev o slet i mina kläder på dagens runda. Nu räckte det inte längre med bara ett inne. Nu fick träningsjackan komma fram igen.

Jag har hittat en ny spellista på Spotify som passar väldigt bra på joggingrundan. Kanske inte de låtar jag själv skulle valt men tempot blir väldigt bra, det blir ett bra flow,  jag känner mig peppad. Power Music Workout – 105 running tracks.

2013-09-01 17.01.55

Mycket matlagning och lite bakning har hunnits med denna sista helg på semestern. De godaste fröbröden a la LCHF har återigen fått fylla min blommiga “kakburk”. Receptet hittar ni här ----> Fröknäckebröd

2013-09-01 18.45.13

Sista numret av Mat & Hälsa har legat stadigt vid spisen i helgen. Många goda recept fanns det som jag kände att jag måste prova. Idag blev det ljumma räkor med citronsmör som serverades på bordet tillsammans med det nybakta fröknäckebrödet. Gudomligt gott!

Ljumma räkor med citronsmör
4 port

150 g smör
1 citron
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
salt o peppar
½ dl dill, skuren
400 g räkor, skalade

Smält smöret. Riv skalet på citronen. Skär salladslöken i tunna skivor. Finhacka vitlöken. När smöret smält, tillsätt vitlöken och låt smöret få en gyllene färg. Tillsätt då citronskalet och salladslöken, smaka av med citronsaft, salt o peppar. Ta kastrullen från värmen och vänd ner räkor och dill. Servera genat med ett gott lågkolhydratbröd till.

O så sist men inte minst kan man i dagens Expressen läsa att kvinnor i Båstad lever längst i hela landet! Jo men då ska jag nog klara mig några år till även om jag passerat de 50:-)

Sa jag förresten att jag är grymt taggad inför morgondagens träning på Nordic Wellness?? Juli o augusti har bara ägnats åt jogging o cykling. Det ska bli sjukt kul med lite styrka igen! Semestern är över på alla sätt o vis. Tillbaka till jobbet o tillbaka till träningen!

6 kommentarer:

  1. Vilken toppen Söndags det lät som bra jobbat på joggning! Och vad gott räk receptet verkar! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack kära syster, det var en lugn o bra söndag o det är ju alltid skönt när det går framåt!

      Räkorna var skitgoda!

      Kram

      Radera
  2. Härligt att träningen känns lättare. Räkreceptet ser supergott ut, måste testas. Kramisar Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen idag kändes träningen inte lätt vill jag lova! Det är en lång väg tillbaka efter semestern.....

      Kram

      Radera
  3. Amen du är bara för duktig!! Både med träning och mat:-)
    Du har bra förutsättningar att leva länge:-)

    Kram Cecce

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du:-) Fast du är bakdrottningen!!! Så imponerande!

      Kram

      Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!