söndag 19 januari 2014

Men jag e inte bitter….

20140119_105338

Jag sitter inne och tittar ut. Jag gillar inte det jag ser. Vintern är INTE min grej.

Tyvärr är det inte ok att inte tycka om vintern. Om jag säger att jag föredrar 5 plusgrader även om det är gråmulet och regnar så blir jag idiotförklarad. “Nä men det KAN du inte mena!!! Det blir ju så ljust o fint med lite snö.”

JO, det kan jag mena! Jag TYCKER bättre om det gråmulna vädret när det är 5 plusgrader än som det är nu. Förresten så är det inte alltid grått o regnigt bara för att det är plusgrader på vintern. Det är inte heller soligt bara för att det är snö. Idag är hela världen vit men solen lyser definitivt med sin FRÅNVARO.

Minusgrader 10 dagar framåt. Dessutom kulingvindar o halv storm varenda dag. Jo men var nöjda nu då, ni som vill ha vinter. Själv tänker jag sitta inne o titta ut. Utanför dörren går jag bara när det är absolut nödvändigt.

Som tur är så tror jag faktiskt att min älskade make till slut har lärt sig att det inte är lönt att tjata på mig om att vi ska ut o gå i det fina vädret. Det är inte fint väder. Det är vinter och jag tycker verkligen genuint illa om det. Vår och höst har sin charm. Sommaren älskar jag, då lever jag. Vintern är en fullkomligt onödig årstid som helst borde försvinna från vår jord.

Ja men jag är inte bitter….ska bara härda ut till den 29 april, då åker vi till Torrevieja. Det är ju bara? 3 månader kvar……

4 kommentarer:

 1. 3 månader - det går i ett nafs ska du se. Och förmodligen försvinner vintern snart och blir vår igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du har rätt....på båda sakerna!

   Radera
 2. Självklart får man Tycka - Inte om vintern....
  /Kram Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tycker precis som du, vinter är något dumt påfund som nån hittat på bara. Det finns en anledning till att jag helt ärligt funderar på en flytt söderut (i alla fal vinterhalvåren) när jag går i pension ;-)
  Kram på dig, och härda ut. Tiden går snabbt så snart är vintern över!

  SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!