lördag 11 april 2015

Improviserad lax á la LCHF och ostpanerad omelett

 

Ja nu känns det verkligen som att livet återvänder och livsandarna vaknar. Gårdagen i Halmstad var grå, råkall o ruggig men här hemma var det soligt o ljuvligt o ljumt.

Jag gav mig genast ut på en promenad med Lexie i det underbara vårvädret under tiden som min älskade slet i stallet med att måla om en traktorkärra. Livet är orättvist;-)

Årets första kvällstund på altantrappan med ett glas vin i handen innan maten. Det är en härlig känsla. Det är lycka.

Middagen igår blev en väldigt lyckad improviserad rätt. Ibland får jag för mig att bara hitta på. Jag tittar o ser vilka ingredienser som finns i kylen o sen kör jag. Igår blev det en laxrätt som mannen lovordade gång på gång o det är inte så ofta som han uttrycker så starka känslor om mat. Tyvärr glömde jag ta kort men receptet kan jag dela med mig av.

4 laxfiléer

1 orange paprika

Ca 4-5 dl riven stark engelsk cheddarost

2 dl creme fraiche

1 dl vispgrädde

1 msk hummerfond

1/2 tsk konjaksrot

Ca 50 gr skalade djupfrysta räkor

Hacka paprikan o lägg i en ugnsfast form. Lägg på laxfiléerna, salta o peppra. Häll creme fraiche o grädde i en kastrull tillsammans med hummerfond och ost, red såsen med konjaksrot (LCHF-redning). Salta o peppra. Låt koka tills det tjocknar. Häll såsen över laxen och sätt in i ugnen i 225 gr, ca 20 min.

Matbilden får istället illustrera dagens frukost, en ostpanerad omelett, fantastiskt gott även det.

2 ägg

1 msk vispgrädde

1/2 msk fiberhusk

8 skivor ost

15 gr hackad rödlök

1 skiva rökt skinka

1 msk smör

Vispa ägget tillsammans med vispgrädde o fiberhusk, salta o peppra. Smält smöret, lägg 4 oskivor i stekpannan, häll över omelettsmeten och låt stelna. Lägg på skinkan, rödlöken och resten av osten, vik ihop och ät. Du kommer garanterat att vara mätt nästan resten av dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!