söndag 12 april 2015

Premiärernas dag o pelargonplantering i april

Ja som ni ser så är jag nog lite tokig. Det blev aldrig några penséer planterade i mars i år och nu när det nästan är mitten av april redan så tyckte jag att det knappast var lönt. Jag gick rakt in på pelargonplantering i mina fönsterlådor. Lite måste man våga chansa. Det värsta som kan hända är att jag får köpa nya.

Lite penséer ville jag ändå ha så i järngrytan fick de ta plats tillsammans med ett par Ranunklar och en klöver.

Det blev nästan en heldag i trädgården igår i det fina vädret. Tyvärr måste jag ha gjort någon konstig rörelse med min rygg för jag har knappt kunnat sova inatt p g a ont i ryggen. Något som jag nog aldrig tidigare har haft.

Jag gick lös på rosorna med häcksaxen och rabatterna fick sig en välbehövlig upprensning. Älsklingen gallrade alla övriga häckar så nu har vi ris överallt som måste tas om hand.

Efter lunch gav vi oss ut på årets första cykeltur. Premiär nr 1. I år har jag sett fram emot och längtat efter detta. Jag känner mig starkare än någonsin. 2-3 mil var planerat men vad hände? Jag bröt ihop. Jag hängde inte med i mannens tempo även om han körde mountainbike och vi valde en runda där det kändes som att det bara gick uppför hela tiden och där min andning räckte inte till. Jag började panikandas och vi valde en annan runda än tänkt. Benen var lika starka som jag tänkt mig men andningen, ständigt denna andning som jag inte klarar av. Jag blir så arg o besviken på mig själv när jag inte orkar o så låser det sig bara och jag börjar hyperventilera. Jag borde gå till en psykolog! 1,5 mil blev det i alla fall. Det kanske ändå inte är att förakta första gången på året.

Efter cyklingen unnade vi oss en välbehövlig vilostund i solstolen på altanen. Den bästa stunden på dagen.

På kvällen blev det äntligen dags för årets premiärgrillning. Fläskfilé som marinerats i rödvin och liqiud smoke. Vidunderligt gott tillsammans med en sallad och bearnaisesås.

Eftermiddagens planerade träning med Girls Wellness Academy i Halmstad tillsammans med Hanna Lundh o Emma Igelström känns som att den är i farozonen. Jag har legat vaken flera timmar i natt p g a ryggont o bara tanken på att sätta sig i bilen o köra till Halmstad känns tufft. Nu blir det Ipren o vila så får vi se hur det känns om några timmar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!