måndag 11 maj 2015

Tonfiskburgare med hemgjord aioli

2015-05-11 18.27.18

Det blev en dryg halvdag på jobbet sen gav jag upp. Möjligt att jag lät sämre än vad jag var men det är aldrig uppskattat att ha någon som hostar o snörvlar i sin närhet på jobbet så bestämde mig för att åka hem. Ikväll fryser jag och känner mig febrig så det var nog rätt beslut. Imorgon sitter jag hemma o jobbar och bespar mina kollegor mina baciller.

Kvällens middag bestod av Tonfiskburgare med tomat, mozarella och hemgjord aioli. Mycket, mycket gott!

Blanda 1 burk tonfisk med 1/4 hackad rödlök, 1 ägg och 1,5 msk majonnäs.Salta o peppra.  Klicka ut till 2 hamburgare och låt dem ligga i stekpannan tills de är genomstekta. Toppa med 125 gr mozarella och 2 tomater.

Aiolin blandade jag ihop utav 2 äggulor, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vinäger, 2 dl rapsolja, 2 stora vitlöksklyftor + lite salt o peppar. Enkelt, smidigt och såå gott!!

2015-05-11 14.48.36 

På vägen hem så passade jag på att veckohandla. Något som vi nästan aldrig gör nu för tiden. Med enbart 2 personer i hushållet är inte behovet så stort men nu var det tomt överallt. ICA Maxi en måndageftermiddag var en trevlig upplevelse. Nästan folktomt så nu laddade jag vagnen full. Innehållet ser ju inte se imponerande ut…Flakes, cola, blää men det är inte till mig. Längre ned i vagnen ligger köttet, kycklingen, smöret, bearnaisesåsen m m. Nu är skåpen fyllda inför långhelgen, det känns bra.

2 kommentarer:

  1. Välfylld kyl är bra, för då blir man inte lika hungrig liksom haha.
    Men då den gapar tomt, ja då kurrar lilla magen HELA HELA tiden.
    Ser gött ut det där.
    Må så gott och god natt.
    Kramiz.

    SvaraRadera
  2. Den där tonfiskburgaren måste jag ju prova att göra,mums!
    Krya nu på dej och njut av ledigheten!!

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!