onsdag 1 juni 2016

Zlatan is in town och jag jobbar på mitt hemmakontor

Vilken dag jag har haft o så mycket jag har hunnit!! Klockan ringer 4.50 och jag ger mig motvilligt ut på den första joggingrundan sen Florida i februari. Det var inte kul. Nu har jag inte längre några problem med andningen men jag har desto större problem med min motivation. Springa? Nä det är aldrig kul även om jag på något sätt ändå vill. Först ville jag inte gå upp ur sängen. Sen ville jag inte springa, bara gå. Sen började jag ändå springa men då protesterade mitt knä. Det här går inte tänkte jag och började gå. Fortsatte ändå efter en stund och det kändes så småningom bättre-

Ja inte blev det mycket jogging inte men jag tog mig i alla fall runt 10 minuter snabbare än när jag bara går. Det är väl en bra start? Jag har inte så stora krav på mig själv när det gäller löpning

 
 
Det här gör mig glad just nu. Vår fantastiska rosenhaggtorn som omslingras av en ljuvlig clematis. Aldrig kunde jag väl drömma att det skulle bli så fantastiskt vackert när clematisen med mycken möda grävdes ner bredvid rosenhaggtornens rötter. De olika rosa blommorna "gifter sig" fint med varandra. En liten farhåga finns väl att clematisen är så kraftfull att den suger musten ur trädet. Vi får väl hoppas att så inte är fallet.

 

Idag var återigen en fastedag med bara 500 kcal. Det är inte min melodi. Frukosten hoppade jag över men till lunch åt jag kycklingfilé med sockerärtor, tomater o ajvar istället för wok med halloumi. Lite godare, lite mer kalorier men så mycket mer mättande. Appen "Kostbevakningen" är helt suverän om man vill ha koll på sitt kaloriintag. Efter lunchen slängde jag mig i solstolen en si så där 40-50 minuter och sov gott i hettan. Det här är verkligen vardagslyx.

Till middag blev det återigen kycklingfilé, nu med tomater och bearnaisesås och ungefär samma kaloriinnehåll. Vågen har krupit ner ytterligare 0,3 kg så jag känner mig rätt nöjd ändå.

 
När man kommer tillbaks efter lunchen och någon har lagt ut en stor sol på hemskärmen då kan man bara le. Visst är det underbart? Det är de små, små sakerna i livet som ger glädje.

 

 
Idag damp en ny registreringsskylt ned i vår brevlåda. Vi har ju en "riktig" cykelhållare som sitter på vår dragkrok. På den ska det sitta en registreringsskylt. Vi har tidigare inte blivit "färdiga" att köpa en kompletterande skylt till cykelhållaren. Säkert med tanken att den är dyr och att vi kanske snart byter bil och att det är krångligt att beställa. Häromdagen satt jag o googlade i bilen när min man körde. En ny registreringsskylt kostade 90 kr och gick att beställa via mobilen mot mobilt BankID:-) Pang, där beställde jag och nu är den här! Underbart att slippa pilla loss den andra från bilen var gång vi ska ut o köra med cyklarna.

 

Bild lånad från Bjäreliv
O så är det ju Zlatan-feber här i Båstad. 3000 personer hade tydligen varit och kollat in landslagets träning idag. Det är bara att erkänna, jag är inte bara ointresserad av fotboll utan mer aktivt ointresserad som min man brukar säga men lite startstruck blir man ju ändå när Zlatan är i "min" by!!! Åker o tittar lär jag nog ändå inte göra. Det räcker med de bilder jag ser på Fejjan.

Efter arbetsdagens slut hann jag med att rensa ett par rabatter, plocka med lite tvätt o så njuta på altanen. Njutningen idag innebar redovisning av den senaste månadens kvitton. Ja, vi redovisar alla våra kvitton! Här har vi koll på ekonomin, Lyxfällan kan slänga sig i väggen;-) denna månaden har jag bara varit lite seg eller så har det bara varit för fint väder.

Döm om min förvåning när jag upptäckte att de i ett fall dragit mer från mitt kort än vad varan egentligen kostade!! Blomsterhallen i Boarp ska få sig en känga, 5 kr mer dragit från kortet än vad blommorna kostade enligt kvittot:-( Det är inte ok!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!