onsdag 10 augusti 2016

Regn i Sverige eller en lägenhet i Spanien? När drömmar slår in.....Jag har fått nog! Idag är det den 10 augusti och ute är det 11 grader och ösregn. Det bara flyter på gatorna. Är det så här man ska ha det? "Rumpvärmen" på i bilen när man kör både till o från jobbet. Golvvärmen i badrummen får slås på. Det känns inte ok. Det är nog dags att låta den där drömmen gå i uppfyllelse, drömmen om en lägenhet utomlands. Idag tog vi ett stort steg på vägen.
Under mitt paraply klafsade jag idag på lunchen fram till banken och gjorde en reservationsinbetalning av "vår" lägenhet för att den ska tas bort från marknaden. Ja egentligen är det helt galet, o vad har vi gjort?? Det är nästan så att man får ont i magen. Så mycket pengar men det är en dröm som äntligen går i uppfyllelse o tänk er bara känslan att veta att man har ett boende någon annanstans där det är varmt o skönt näsan året om. En flygresa på 3,5 timma o vips så är man där! Den känslan tilltalar mig. O nu är det på väg att bli verklighet, om vi inte bara snubblar på målsnöret. Saker kan komma fram som gör att köpet inte går att genomföra men det hoppas vi inte!


Välkommen in! Här kommer vi troligtvis att tillbringa en del av vår tid framöver. Ja egentligen är alltihop helt galet. Vi har pratat om att köpa en lägenhet i Spanien och vi har pratat om att någonstans väster om Malaga vore fint för från Malaga till Fuengirola kan man åka tåg direkt från flygplatsen och behöver då inte hyrbil varje gång man åker ner. Jag hittade sen en ort som hette Benalmadéna, mellan Torremolinos och Fuengirola, där såg det fint ut. Vi bestämde att vid något tillfälle så ska vi flyga ner, hyra en bil och köra runt för att se var vi i framtiden kan tänka oss att leta lägenhet.


Det gula huset är "vårt" hus o längre fram ser ni havet!

Nu blev det ju som det blev. Sommaren började dåligt och vi bestämde oss för att åka iväg, iväg till sol o värme. Jag tittade på Turkiet, hur billigt som helst (tur vi inte åkte dit, där blev det ju undantagstillstånd när vi var på semester). Mannen föreslog Spanien, ja varför inte men någon lägenhet skulle vi verkligen inte köpa! Vi skulle BARA ner o titta......

Benalmadéna, dit vi åkte, blev vi fullständigt förälskade i. En underbar lång sandstrand, massor med restauranger och barer och en marina som valdes till världens bästa marina 2013. Lovely! De andra orterna vi besökte tilltalade oss inte lika mycket.

Vi letade lägenhet under tiden vi var där, bara för att se hur urvalet såg ut, hur kostnadsläget var etc. Det var inte mycket som var intressant då vi redan hade väldigt klart för oss VAR i Benalmadéna vi helst ville bo. 2 lägenheter hittade vi. Den ena kunde de inte visa upp för den var uthyrd men den andra fick vi se vår sista dag i Spanien.

En helt ny lägenhet med 2 sovrum och 2 badrum, 180 meter från hamnen. Vi kikade runt lite utan att vara helt seriösa men sen började vi fundera när vi väl kom hem. Ska vi köpa? Hittar vi något annat någonsin i den prisklassen med det läget? Troligtvis den sämsta och mörkaste lägenheten i det huset men läget!!! Man kan lätt gå hem från stranden o käka lunch, inga problem. Man är mitt i smeten där allting händer på kvällarna. Här hemma bor vi på landet, nu vill vi känna lite "storstadspuls". Benalmadéna kan storleksmässigt jämföras med Halmstad.

En liten sneak-a-peak. Kök o vardagsrum i ett. En liten lägenhet på 54 kvm. Ja vill vi ha mer? När vi är där så vill vi vara ute. Vi vill inte ha ett slott som ska städas när vi åker hem. Litet o lättstädat, det är perfekt! Stort hus här hemma, liten lägenhet i Spanien men ändå 2 sovrum och 2 badrum. Perfekt! Äntligen får vi ett sovrum med tillhörande badrum, "en-suite". Nice!

Lägenheten säljs med visningsmöblerna. Lovely! Även vitvaror sätts in. Vi kan bara packa och åka ner och komplettera lite. 5 barn har vi, om det är någon som vill åka dit? Troligtvis;-)"Gästrum" överst och "masterbedrum" underst. Eftersom vi inte skulle köpa lägenheten så tog jag givetvis alldeles för lite bilder.....o för dåliga bilder. Det ångrar jag nu. Varför drog jag inte upp jalusierna framför fönstren när jag tog foton? Jag bara undrar men vi skulle ju INTE köpa den!

Vi gillar verkligen planlösningen. Sovrummen är väl placerad till höger när man kommer in och kök, vardagsrum och terrass har sin del, till vänster när man kommer in. Ja havsutsikt kan vi inte skryta med men man kan inte få allt! Man får välja vad som är viktigast och för oss är närheten till havet viktigare än utsikt. Utsikt har vi här hemma i Sverige men inte närhet. Från terrassen ser man rakt in på hotellet tvärs över gatan men det gör inget! Närheten till havet och marinan överväger alla gånger.


"Vår" pool i trädgården. Liten men naggande god och med bara 15 lägenheter i huset så lär den väl inte bli överfull kan jag tänka mig.O ja här ser ni. 180 meter och 3 minuters promenad ner till marinan och havet där allting händer.

O vet ni va, även om vi köper en lägenhet så vill vi inte sluta resa till andra ställen här i världen så vem som helst som vill får hyra den för en mycket rimlig hyra om och när köpet väl har gått igenom och vi har utrustat den med allt som behövs. Jag det lär väl bli en o annan resa till IKEA (som turligt nog ligger utanför Malaga, mindre än 20 minuter bort) glas, bestick, sängkläder, handdukar.... You name it!

Håll nu tummarna för att allt går i lås! Den 23 september ska vi få tillträde om det klaffar som det ska. Jag har en viss förmåga att ropa hej innan jag är över bäcken:-)

6 kommentarer:

 1. Wow, grattis!! Gud vad skönt och jag är bara liiite avis ;-) jag kunde inte sova så gick precis upp och gjorde en kaffe. Iskallt i huset och ute är det 3,6 grader nu kl 5:45....så jag förstår precis vad du menar... Tanken på att börja cykla till jobbet på måndag känns sådär....
  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. 3.6 grader???? Skojar du med mig? Ja då låter ju en lgh i Spanien ännu mer lockande:-)
   Ni är välkomna att hyra billigt när som helst!

   Kram

   Radera
 2. Men så roligt!!! Stort grattis:-))) Lite avis blir man allt:-)
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja det är som sagt en dröm jag länge haft o det är sååå skönt när man äntligen kan få göra verklighet av den där drömmen:-)
   Kram

   Radera
 3. Sååå himla roligt! Låter ju helt underbart, grattis!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ja det är verkligen superkul:-)
   Kram

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!