söndag 25 september 2016

När man inte håller sig till planen
Den här blomman (vad den heter har jag faktiskt glömt...) lyckades jag faktiskt övervintra för första gången någonsin. Tyvärr så tog det väldigt lång tid innan den kom igång och började blomma trots en varm vår men nu, oj som den blommar!! Hur praktfullt som helst men nu är det ju höst och vi är inte ute o njuter av den på samma sätt. Jag undrar om den blommat klart innan det är dags att plocka in den? Och hur ska jag göra nästa år för att blomningen ska komma igång lite tidigare? Någon som har ett tips? Vinterförvaringen sker i vår f d sadelkammare där vi har lite, lite värme på. Var ska jag annars ha den?

Ja, ja, vi njuter i alla fall av den nu när den är som vackrast. Som tur är så är den synlig från vårt kök. I övrigt så känns det som att sommarblommorna snart har gjort sitt. Det är alltid lika svårt varje år att bestämma exakt när de är tillräckligt fula för att slänga. Jag tror att gränsen snart är nådd. Det är nog dags att välkomna ljung och prydnadskål på allvar nu.

En helg går så fort. Igår började jag återigen lördagen med träning på Studio 4. Idag skulle jag behöva en handikapptoalett med handtag för att kunna sätta mig ner och resa mig upp....Det där var verkligen ett ben-pass som hette duga.

Igår blev det också ett trevlig besök hos mamma där vi hade med oss en kasse äpplen från vårt dignande Aroma-träd här hemma. Ett utav äpplena var så stort att mamma tog fram vågen o se där, 350 gram Aroma!!


O så kan jag bara konstatera, jag är HELT värdelös på att hålla mig till en plan! 2 veckors LCHF-turbo och jag har redan fuskat massor med gånger. Igår blev det pizza till lunch (bara fyllningen, inte en gnutta deg men ändå), ett par chokladbitar hos mamma, alldeles för många mandlar när jag kom hem, vin på kvällen fast jag hade bestämt mig för en vit helg (fast vin ingick i o för sig i LCHF-turbon), glass, vispgrädde och björnbär.....Vad är det för fel på mig? Ingen karaktär över huvud taget!!! I fredags blev det lite extra frukost på jobbet (brie-ost o korv) på kvällen varm brietårta innan den ordinarie maten.... Que? är det något allvarligt fel i huvudet på mig eller? Ibland undrar jag själv faktiskt. Jag som i början av veckan var så bestämd på att nu skulle jag hålla mig strikt till planen i 2 veckor, bara ynka 2 veckor!! Jag gör ett omtag i dag. Planen, håll dig till planen!!! 2 dagar med verksamhetsplanering kommande vecka med hotellunch och fika kommer ju inte att göra det lätt för mig förstås....

Ja anledningen till att det blev så mycket extra igår var ju i o för sig p g a att vi fick trevligt besök av ett par utav barnen men det var inte deras fel att jag åt. Det var helt o hållet mitt eget val, så klart!

1 kommentar:

  1. If you're in search of the highest paying Bitcoin advertising network, take a peek at MellowAds.

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!