söndag 30 oktober 2016

Boxning o pulled pork med sötpotatis à la LCHF


















Igår var det troligtvis sista utomhusträningen för i år. Den genomfördes som vanligt i en underbar miljö o ja, det blev boxning! Jag är så nöjd. Nu är den en veckas vila som gäller innan nästa omgång börjar. Jag tror att jag ska ta henne på orden. Om tränaren säger: Ingen träning på en hel vecka, då bör man väl lyda eller hur? Ibland behöver faktiskt kroppen vila när man tränar så hårt som vi gör.


















Väl hemma igen försökte jag hålla mig inomhus så länge det gick. Plockade o röjde, strök o bytte o gardiner men till slut fick jag ändå gå ut. Vi tillhör inte dem som grillar året runt även om jag älskar grillat. Idag fick sig gasolgrillen en ordentlig och välbehövlig rengöring innan vi satte in den för säsongen. Tiden kommer att gå fort fram till mars-april när det åter är dags att plocka fram den. Vi måste ju hinna åka till Spanien också!


















När hösten kommer är det mysigt att äntligen hinna fixa lite inne också. Lakanen fick följa med hem från Spanien. De fanns där när vi köpte lägenheten och användes då som överkast. Nu tog jag istället hem dem till vår säng. Nygamla gardiner plockades fram och likaså nygamla kuddar. Det är kul med lite variation. Lite annan färgsättning på gardiner o kuddar gör genast stor skillnad.






Pulled pork. En fantastisk rätt som man lätt glömmer bort. Den kräver lite planering men det är ju bara tid. I ugnen sköter den sig själv. Jag gör alltid en LCHF-variant, såklart, med hemgjord Barbequesås för att det inte ska bli allt för mycket socker i. Receptet har jag hittat inne hos 56 kilo:

Barbequesås

Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad
0,5 dl äppelcidervinäger
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
(1 dl finhackad rotselleri) denna  hoppade jag över
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke (ett måste enligt mig)
salt, peppar

Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Pulled Pork

Ca 8 portioner

1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
salt, peppar, chilipulver
2,5 dl barbequesås

Sätt ugnen på 125 grader.
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder karrén med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfrit tillbehör.
T ex tomat, gurka, rödlök, pfefferoni, guacamole, gräddfil, sallad, salsa.

Jag serverade den igår med ugnsrostade sötpotatis och det var hur gott som helst! Så mycket bättre på tv och lördagen var fullbordad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!