lördag 9 maj 2015

Tre tröjor och jacka i maj?

2015-05-09 09.05.10

Vad är det för väder vi har? Denna vår har väl varit kallare än i mannaminne. I alla fall så känns det så för mig. En enda kväll har vi hittills suttit ute och grillat och då gick vi nog in igen redan vid 7-tiden på kvällen.

Jag tror att jag hittills i vår har varit ute i trädgården en enda gång. I o för sig har vi varit bortresta också flera helger men när vi varit hemma så har det varit kallt. Idag kände jag att det var läge för att ge sig ut för att ta ett tag innan regnet förväntades komma.

Hela veckan har jag varit lite hostig och snuvig men trodde att berodde på allergi men det var det visst inte. Idag slog förkylningen till med full kraft. En riktigt manlig förkylning då man känner sig ynklig o gnällig o eländig. Vad glad jag då blev när jag öppnade medicinskåpet och hittade Advil cold and sinus som min syrra tagit hem:-) De är guld värda när man är förkyld. Så mycket bättre än Panodil, Ipren o alla svenska mediciner.

Efter en sådan så gav jag mig ut med 3 tröjor och jacka!!! för att jobba i trädgården. Brrr så kallt!! Idag kändes det bara hopplöst. Så mycket trädgård och så lite tid. Jag hinner inte med. Förr låg nog mitt fokus på att jobba lagom mycket för att sen hinna hem för att kunna göra allt som man ville ha gjort, trädgård, hästar, baka m m. Nu för tiden ligger nog mitt fokus mer på jobbet (för att det är så kul) o när jag kommer hem vill jag bara koppla av. Jag är trött på hemarbete. När jag är ledig idag och inte tränar så vill jag läsa, surfa, gå ut o gå o umgås med min man. Livet har ändrat fokus. Jag funderar mycket, vad är egentligen viktigt i livet? Är det meningen att man bara ska gå o ha dåligt samvete för allt man inte hinner med? Är det viktigt att allting är så perfekt alltid? Vill vi bo så här alltid med en stor trädgård och en massa hus att underhålla? Man måste fundera, diskutera och planera. Hur vill vi ha det?

Under tiden jag  funderade hann jag i alla fall med nästan hela framsidan, sen var jag så frusen att jag gick raka vägen in och la mig i badkaret för att få upp värmen igen. Efter det lite sömn i soffan. Jag hämtar kraft.

 

2015-05-09 16.06.26

Wild Yam är något jag måste rekommendera för klimakteriebesvär. Jag har nog provat allt. Bäst är givetvis östrogener men efter att ha ätit dem i säkert 5 år så kändes det som att det var dags att göra sig av med det beroendet. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Svetten flöt längs med ryggen var dag och jag kände mig ständigt ofräsch. Jag provade Klimadynon, utan resultat, Remiferm utan resultat. Sen läste jag om Wild yam och beställde hem en burk. Det tog någon vecka men sen märkte jag skillnaden. Vallningarna upphörde nästan helt. Så skönt. Jag kände mig som en hel människa igen. Strax innan Manchesterresan förra veckan så tog de slut och de går bara att beställa via nätet, de finns inte i hälsokostbutikerna tyvärr. Efter bara några dagar så började vallningarna och de okontrollerade svettningarna igen. När jag kom hem så stod den nybeställda burken och väntade på mig och jag kunde åter igen påbörja min medicinering och det tog bara ett par dagar och allt var normalt igen. Så jag rekommenderar verkligen alla att prova Wlld Yam! Dyra men väl värda sitt pris!

2 kommentarer:

 1. Lite tips är bra, och är det bra så får det gärna kosta.
  Men du......håller med. Så kallt det är. Ska det vara så här? Vart tog värmen i vägen?
  Mycke förkylningar nu. Jag tror att det är nåt sånt jag känner. Känner mig trött trött trött. Hua hua så enlig man kan vara.
  Ha en toppen söndag nu.
  Kramkram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del blir det enbart förflyttningar mellan soffan o sängen idag. Böcker o tv, känns nästan lite avkopplande.

   Kram

   Radera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!