måndag 4 januari 2016

Kickstart med Ulrika 2016 - dag 1

Choklad?
Dags att ta tag i sitt liv. Kickstart med Ulrika, dag 1 o jag möts av detta när jag kommer tillbaks till jobbet!! Typ 1 helt kilo utav Fazers goda choklad! Livet e inte rättvist:-( Glöm att jag skulle öppna den idag förstås, jag är grymt taggad! Så länge den inte är öppnad så är den inget problem. Jag får väl skänka bort den till någon:-)

Efter 2 veckors semester i Karibien så var det idag dags att ta tag i sitt liv igen. I somras gick jag med i ett utav Ulrikas Turbo-program och fortsatte sedan med LCHF-turbo och Kickstart. De första 2 veckorna gick det som på räls och jag skötte mig exemplariskt sen kom väl livet emellan mer och mer och fusket/slarvet dök mer o mer upp. Trots det så lyckades jag ändå gå ner 5,6 kg mellan den 17 augusti och 10 november. Det gick kanske inte så snabbt men det gick på rätt håll och jag var nöjd.

SEN hände något. Jag kom in i en helt hopplös period och godissuget var enormt. Jag trillade dit gång på gång och vikten flög upp o ner, upp o ner. Trots allt så åkte jag iväg på 2 veckors semester den 18 december med en vikt som var 4,9 kg mindre än i somras. Alla kläder satt så mycket bättre och jag kände mig riktigt nöjd.

Under semestern så har jag unnat mig i, så som jag tycker, lagom dos. Jag har för länge sedan insett att det är inte värt att "unna" sig allt under semestern för det är det inte värt när man sen kommer hem och ställer sig på vågen igen. Pizza, pasta, chips, godis, kakor, glass m m det går helt bort i min värld även på semester. Jag blir inte lyckligare om jag äter sådan skräpmat, tvärtom!

Det jag har "unnat" mig är tre rejäla mål lowcarbmål varje dag o så vin och drinkar utan rent socker men med fruktjuice eller kokosmjölk. Man måste ju i någon mån kunna njuta lite extra av livet. Jag kom hem i lördags och satte mig själv på en dags vattenfasta igår, det kändes så skönt och välbehövligt. Jag har faktiskt tagit till mig Ulrikas tips på vattenfasta allt ibland men jag har aldrig vågat mig på mer än en dag i taget. Det är bra nog tycker jag. Det var ett stort steg för mig att inse att jag faktiskt varken dör, svimmar eller bryter ihop om jag är utan mat en hel dag. Det går faktiskt riktigt bra och jag känner mig så duktig. Ett riktigt styrkeprov för mig.

Imorse ställde jag mig på vågen efter 2 veckors semester, varav en vecka med all inclusive och jag har lagt på mig 1,3 kg och vet ni, jag tycker att det är helt ok! Det var värt det. Förr i världen kunde jag lätt gå upp 4-5 kg på en semester för då "unnade" jag mig allt. Det gör jag inte nu. Jag äter bra mat men lite mer än vanligt.

Så nu kör jag alltså igen, en ny kurs. Jag har allt material sen tidigare och jag är med i Ulrikas hälsovärld så jag borde kunna klara detta själv men jag känner mig själv, jag klarar det inte. Jag betalar gärna för en kurs till och hoppas att jag ska kunna fokusera helhjärtat på denna.

Frukost idag: en grapefrukt, lunch: tonfiskröra med salladsblad (fick byta ut kycklingen mot tonfisk eftersom jag inte fick tag på någon kyckling), middag: spenatsoppa med kokt ägg. Det blev 500 kcal idag det och även denna dagen har rullat på.

Euronails
Dagen avslutade jag med lite nagelfix på Euronail. Julens röda naglar med vita julstjärnor på slipades bort och nu valde jag istället en mörk lila färg. Jag är helt besatt av lila! Kanske att färgen var lite i mörkaste laget men det ändrar vi på nästa gång, då väljer jag en annan nyans.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!