söndag 14 juni 2015

En heldag i trädgården och två helkvällar på altanen

Äntligen hittar jag en liten stund till att skriva. Dagarna springer så fort iväg nu. 3,5 dag kvar att jobba, sen drar vi på semester. Återigen blir det en bilsemester. Denna gången tänker vi oss Polen-Tjeckien. Nya länder o nya upplevelser.

I fredags startade både jag o älsklingen dagen med en gemensam joggingrunda. Den allra bästa tänkbara starten på dagen. Strålande solsken hela dagen och jag slet mig loss från jobbet redan vid 3-tiden på eftermiddagen för en gångs skull för att kunna njuta en stund av solen och värmen.

Väl hemma sjönk jag snabbt ner i solstolen och sov där så gott i en hel timma. Där hämtade jag kraft för resten av helgen. På kvällen kom äldsta dottern med pojkvän återigen hem (det är så roligt) och vi satt ute och grillade och pratade hela kvällen lång.

Igår blev det en heldag i trädgården. Återigen i underbar försommarvärme. Strålande sol på förmiddagen, då låg jag blickstilla i solstolen. Efter lunch mulnade det på och jag passade på att åka till Boarp för inköp av kött och lite nya sommarblommor. Eftermiddagen ägnade sen åt at plantera de nya blommorna samt att rensa alla rabatter på framsidan från ogräs. Nu känns det som att trädgården kan få klara sig själv ett par veckor under vår semester.

Hela kvällen satt vi ute och grillade och pratade trots regnet. Vår altan har tak och det var varmt o skönt så vi hade det bara mysigt o skönt under varsin filt.

Denna dagen hann jag med en snabbvisit hos mina föräldrar och en ännu snabbare visit hos min bästa vän Iréne. Hej o kram o hej då. Det var ungefär så men det var ändå så roligt att se henne. Idag kände jag att jag saknar en nära vän på nära håll som man bara kan ringa så där o säg hej, ska vi ut o gå? Eller ska vi rida ut? Synd att det är så långt.

Ikväll har vi firat mellandottern som igår fyllde 22 med färskpotatis, grillad fläskfilé, sallad o såser. Till dessert jordgubbar, vispgrädde, glass och chokladbollsinlindade jordgubbar.

Om det var varmt igår så är det sannerligen INTE det idag! Kallt o blåsigt. De nya sommarblommorna jag köpt som ersättning för de som blåst sönder sen tidigare, riskerar nu att blåsa sönder även de.

Trädgården är väl nu som vackrast. Jag bara njuter av att gå omkring och se det grönska o blomma. Längst ner ser ni syrrans praktfulla rhododendron. De andra bilderna är från min trädgård. Klematisen som klättrar i Rosenhaggtornen är jag speciellt nöjd med. Hur läckert som helst!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!