söndag 1 maj 2016

När benen rullar på lika lätt som när en varm kniv skär genom smörIdag hade vi bestämt sedan innan att vi skulle ge oss ut o cykla. Väderleksprognosen studeras alltid noggrant, vilken dag ser bäst ut, lördag eller söndag? Det blev söndag och vilken dag det blev!! Det var helt ljuvligt att sätta sig på cykeln och rulla iväg vid halv 9-tiden imorse. Solen sken och det var i princip vindstilla. De flesta sover och man får ha vägarna för sig själv.

Som ni ser så hade hade jag idag på mig min nya cykelhjälm, Scott Contessa, samma märke och samma färger som cykeln. De nya cykelflaskorna matchar även de, min fina cykel. Frågan är ju om det är nödvändigt att jag har hjälm förstås, för det verkar inte finnas så mycket innanför skallbenet som är värt att vara rädd om. Idag hade jag gett mig ut utan cykelbyxor!!! 5,3 mil på en racercykeln utan cykelbyxor!! Ja, ni förstår själv var jag är öm idag...men matchande cykelhjälm och cykelflaskor, det hade jag!

Idag kändes det så lätt, så lätt, det bara rullade på. Optimalt cykelväder och vacker natur.

Jag tror att jag behöver investera i mer cykelkläder. Om jag hade haft vintercykelbyxor hade detta aldrig hänt. Nu har jag inte det och tog istället mina vinterlöparbyxor men skulle såklart haft cykelbyxorna under. Mitt pucko!

 
Den här lilla söta fölungen var helt oemotståndlig. Lite fotostopp längs vägen var man tvungen att ha.

Hela vägen till Ängeltofta cyklade vi. Imponerande, gamla och fina säteribyggnader cyklades förbi. Jag älskar gamla hus. De är oftast mycket mer spännande än nya.

 

 

Gladast av alla när vi kom hem igen var nog Lexie.

Efter att ha sovit en stund i solstolen när vi väl kommit hem från cyklingen så gav vi oss på ett litet trädgårdsarbete. Vi har faktiskt gödsel kvar sen vår hästtid även om det är 7-8 år sedan vi gjorde oss av med den sista. Idag körde vi lass efter lass med spånblandad gödsel och la ett tjockt, tjockt lager under rosorna. Det blir samma effekt som täckbark, här ska inte rensas ogräs bland rosorna i år. Det är inte så snyggt just nu men det kommer inte att synas sen när rosorna blommar och det kommer att spara många, långa arbetstimmar för mig.

Det är nu en underbar tid i trädgården när man dag för dag ser fler o fler blommor som tittar fram. Man går på upptäcktsfärd varje dag.

 

Ja 5,3 mil idag som plussades ihop med de tidigare cyklade 6,6 milen gör att jag nu är uppe i 11,9 mil. Jag ska alldeles säkert lyckas få ihop 30 mil innan den 3 juli, inga problem!

 

Idag har jag också sagt ett stort grattis till min son som fyller inte mindre än 31 år! Helt otroligt. Jag tror att vi båda minns med glädje förra årets 30-årsresa till Manchester. Det blev ett minne för livet. Grattis min älskade son!

 

1 kommentar:

  1. Det viktigaste är väl ändå att vara snygg, eller hur!?!
    Ha en riktigt härlig semester! Kram J

    SvaraRadera

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!