onsdag 22 mars 2017

När livet går för fort o allting känns mörkt då slåss jag för livet


Svart eller vit, så´n är jag. Just nu känns det som att livet mest går i moll. Jag vältrar mig i sjävömkan och känner mig otillräcklig, missförstådd och oönskad. 11 år till pensionen, det är dithän jag mest av allt önskar mig nu.

Trots allt så måste man ju se framåt o då är det väl nästa resa till Spanien om 4 veckor som hägrar. Vinterkilona som satt sig måste bort! Jag är nu inne på dag 3 på Ulrikas sommarturbo. Idag ännu en lågkaloridag. Hallon o blåbär till frukost, kall gazpacho med morot o gurka till lunch och ett ägg med räkor till middag. Tredje dagen och jag fuskade redan. Det blev ett extra ägg till lunch och sen ett par nävar nötter. Att hålla sig till 500 kcal på en dag är inte lätt. Vi får väl tro att kvällens träningspass ska väga upp för detta. I måndags tog jag en matsked jordnötssmör innan träningen för att orka och ändå tappade jag 2,2 kg första dagen! Halleluja moment! Vi får väl se hur det ser ut efter en vecka.


Igår åkte jag hem tidigt från jobbet och gav mig ut på en promenad. Den här bilden tyckte jag då fångade gårdagens sinnesstämning; ödesmättat, kallt, ensamt, kargt och mörkt. Idag är jag som väl är på lite bättre humör igen. Att få sitta hemma och jobba ifatt när man är som mest stressad är guld värt. Jag har avbokat allt även imorgon i en förhoppning om att kunna beta av ännu fler högar. Jag måste hitta balans igen om inte jag ska krascha helt o hållet.


Ja även om det finns en förhoppning om vår i luften så är det allt för kallt för att jag ska vara nöjd o glad. Det krävs högre temperaturer än så här för att jag ska känna hopp. Tänk sen när man kan tillbringa HELA vintern i Spanien, om 11 år....

Ja, ja, man gör vad man kan, nu har vi i alla fall redan bokat nästa jul/vinterresa. Det blir 3 hela veckor i Florida och på Cuba😄😄😄. Vi måste ju se NÅGOT mer än Spanien även om vi köpt lägenhet där. O ska man åka bort över jul får man boka tidigt om priserna ska vara överkomliga. Vi hade redan tvekat bort några tusenlappar innan vi i helgen bokade men nu idag såg jag att priset gått upp ytterligare 400 kr så kanske att vi ändå gjort en hyfsat bra deal. Det ska bli så roligt! För första gången i mitt liv ska vi fira jul hos syrran i Florida och mamma ska med, det blir premiär även för henne. En amerikansk jul, det har jag alltid drömt om. Sen lämnar vi mamma hos syrran och åker själva vidare för att utforska Cuba. Så är i alla fall tanken. Det ska fantastiskt kul!


En annan sak att glädja sig över i kylan kan vara något så enkelt som en bukett blommor. Lite slokande men vackra ändå.


Dagens bästa stund var ändå kvällens boxning. Som jag älskar den sporten! O som jag tar ut mig vid dessa tillfällen, det finns inget träningspass då jag ger mer än här. Man hinner inte tänka, hinner inte fundera på att det är jobbigt, man bara kör på. Hela kroppen töms på negativa tanker och man tömmer varenda depå i kroppen. "Tanten från Hov som slår hårt" benämnde en tonåring från trakten visst mig😁. Ha, ha, det känns helt ok, jag slår hårt det vet jag och jag njuter av vartenda slag. Det här är träningen för mig. Här känner jag mig stark, här kan jag boosta mitt självförtroende. Det känns bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varje liten kommentar tillför glädje i mitt liv, tack för att ni tar er tid!